Prospectie is mijn tweede natuur

Voortaan stellen we regelmatig een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Nathalie aan u voor. Here we go … 

#WIJZIJNSCAPTA #NATHALIE

Een dame met pit, dat is onze collega Nathalie vast en zeker. De kans is niet gering dat zij de eerste persoon was die u ooit bij Scapta aan de lijn kreeg. Hoezo?

“Al mijn hele carrière sta ik in voor de telefonische prospectie van nieuwe klanten”, vertelt Nathalie. “Meestal werk ik van thuis. Ik zet me naast de computer en telefoon en ga gericht op zoek naar leads en prospects. Het doel is om afspraken te maken voor ons salesteam. Voor heel wat mensen is die koude prospectie buiten hun comfortzone. Voor mij helemaal niet. Het is na 20 jaar in deze job een tweede natuur geworden. Het geeft een kick om ondanks de vele afwijzingen, heel regelmatig de voet tussen de deur te krijgen en een afspraak vast te leggen.”

Het geheim? “Volhouden, luisteren en doorvragen. Altijd vriendelijk en beleefd zijn. En inzetten op de juiste doelgroep.

Het werk van Nathalie is uiteraard maar één van de manieren waarop Scapta nieuwe klanten vindt. “Het is een goede aanvulling op de geïnteresseerden die ons zelf contacteren of via onze collega’s en bestaande klanten de stap naar Scapta zetten”, zegt Nathalie nog. “Het gebeurt ook dat ik na een eerste contact de prospects verder opvolg. Bijvoorbeeld mensen die naar één van onze events zijn geweest, mogen nadien van mij een telefoontje verwachten om te bekijken of wij iets voor hen kunnen betekenen. En zo zorgen we elke dag opnieuw dat de agenda van ons salesteam goed gevuld is. De lat ligt hoog, maar dan is de uitdaging en de voldoening ook veel groter.”

Wij zijn Scapta Nathalie

1 Comment on “Prospectie is mijn tweede natuur”

  1. Pingback: [BLOG] Wij zijn pas tevreden, als onze klanten dat ook zijn