Een hart om ondernemingen te begeleiden naar succes

Zoals u allicht weet, heeft Scapta onlangs een nieuwe vestiging opgezet in Gent. De drijvende kracht achter deze expansie is Mathieu De Glas. Een gedreven bedrijfsleider die een niet-alledaags parcours heeft afgelegd.


Voortaan stellen we regelmatig een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Mathieu aan u voor.

“Ik ben geboren en getogen aan de kust, waar ik al op vrij jonge leeftijd mijn energie kwijt kon in verschillende baantjes in horeca en later als kite-instructor en als gerant op surfclub Surfers Paradise te Knokke, vertelt hij. “Een ondernemende mindset, zeg maar.  😉 Nadien ben ik in de sales gestapt, onder meer bij L’Oreal en als fleetmanager bij Mercedes-Benz. Om de offertecalculaties te optimaliseren werd me al eens gevraagd om een Excel-toepassing te schrijven, en zo geraakte ik geboeid door software. Ik had al snel door dat de manier waarop een bedrijf omgaat met ICT doorslaggevend is om al dan niet succes te boeken. Daarom ging ik me in deze materie verdiepen.”

Enige tijd later maakte Mathieu de logische overstap naar de ICT-sector, waar hij zich snel als een vis in het water voelde. “Ik vind het heel boeiend om te zoeken naar de meest ideale ICT-oplossing voor de zakelijke problemen bij klanten”, zegt hij. “Het is telkens een hele uitdaging om eerst de bedrijfsprocessen te analyseren en vervolgens de tools aan te bieden die nodig zijn om de doelstellingen van de klant te kunnen waarmaken. Op die manier heb ik de kracht ontdekt van Microsoft. De schat aan pasklare oplossingen die zij permanent en wereldwijd op het schap hebben liggen, is ongeëvenaard. Toen ik met die tools aan de slag kon gaan bij een dynamisch en klantgericht bedrijf als Scapta, heb ik geen moment getwijfeld.”

Met zovele jaren ervaring in zakelijke Microsoft-technologie op de teller, voelde Mathieu de ondernemersmicrobe opborrelen. Bij Scapta kreeg hij die kans. “Als je merkt dat je analyses correct zijn en niet enkel problemen kunnen verholpen worden door de juiste oplossingen voor te stellen maar je je klanten ook een echte voorsprong kan geven, ga je nadenken om nog meer impact te creëren”, zegt hij. “Ik voelde dat de tijd rijp was om zelf een bedrijf te gaan runnen. Via Scapta krijg ik nu de kans om te participeren in onze Gentse vestiging. Een opportuniteit die ik met beide handen wil grijpen. Net zoals in onze andere vestigingen, bieden we producten en diensten aan waar ik 100 procent in geloof. We hebben in de regio een breed netwerk van potentiële klanten, die absoluut baat zullen hebben bij een flexibele oplossing van Microsoft. Alle factoren om er een succesverhaal van te maken!”

Lees ook de andere blogs van Scapta

#WIJZIJNSCAPTA #MATHIEU

wij zijn scapta mathieu