Weinig vrouwen in de IT-sector? Wel bij Scapta!

Met velen zijn ze niet, de vrouwelijke technische consultants in de ICT. In het team van Scapta maken ze nochtans 40 procent van het totaal uit… Eén daarvan is Marlies Vandeput, al 10 jaar één van de vaandeldragers in het bedrijf.


Regelmatig stellen we een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Marlies aan u voor.

“Ik ben van start gegaan als technisch consultant en programmeur bij IT Solutions, dat later door Scapta is overgenomen”, vertelt ze. “Het is een job die ik heel graag doe en nog lang zou willen blijven doen. In feite voeren wij uit wat de Business Consultants met de klant besproken hebben. Een rol die zich vooral achter de schermen situeert, en dus niet zoveel bij de klant zelf.”

Marlies is specialist in Microsoft Dynamics 365 en voert dan ook voornamelijk deze projecten uit. “Zowat 1,5 geleden is het CRM-gedeelte bij mijn takenpakket gekomen”, zegt ze. “Een nieuwe uitdaging die zorgt voor heel wat afwisseling. Het was een leerproces om alles onder de knie te krijgen, maar dat maakt het ook net zo boeiend. Je bent hier nooit uitgeleerd. Scapta vindt het belangrijk om op de eerste rij te staan bij de allernieuwste technologie en biedt je de kans om permanent op de hoogte te blijven. Dat geeft niet alleen veel voldoening, maar het is ook gewoon leuk om met de nieuwste technologieën bezig te zijn.”

De werkomgeving op de Corda Campus zorgt intussen voor extra arbeidsvreugde. “We werken hier in een mooi, open kantoor. Er is veel contact met de collega’s en er zijn tal van initiatieven die de sfeer bevorderen. Bovendien zijn er op de campus zelf heel wat faciliteiten. Geld uit de muur halen, een broodje voor de lunch… het is hier allemaal vlakbij. Ik woon trouwens in de buurt, dus voor mij klopt het plaatje bij Scapta helemaal.”

 

Lees ook de andere blogs van Scapta

#WIJZIJNSCAPTA #MARLIES