Jobstudente Lotte leert het vak bij Scapta

Tweedejaars studente Lotte doet als jobstudente praktijkervaring op bij Scapta

Voortaan stellen we regelmatig een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Lotte aan u voor.

Lotte Stockmans uit Hasselt is tweedejaars studente Toegepaste Informatica aan de Hogeschool PXL. Zij ging als jobstudent zelf op zoek naar een bedrijf waar ze iets kon bijleren en vond de perfecte match bij Scapta. “Het leek me nuttig om toekomstgericht praktijkervaring op te doen en tegelijk een centje bij te verdienen”, vertelt ze. “Scapta reageerde direct enthousiast op mijn e-mail. Ze apprecieerden dat ik zelf het initiatief had genomen om mij kandidaat te stellen. De ‘klik’ was er dus meteen.”

Lotte werkt zo’n 4 uur per week bij Scapta. Haar werkschema wordt ingevuld in functie van haar schoolse activiteiten. “De flexibiliteit is er langs 2 kanten en dat is heel fijn”, zegt ze. “Ik voel me hier vanaf de eerste dag erg welkom. De vaste personeelsleden beschouwen mij als een collega, niet als ‘het studentje’ dat de vervelende klusjes moet opknappen. De taken die ik krijg sluiten aan bij mijn studies en interesses, zoals SQL, databases en cloud-oplossingen. Ik heb dus al veel bijgeleerd. Niet alleen over de materie, maar ook over de manier waarop een bedrijf functioneert. Je leert wat het is om te ‘gaan werken’. Je krijgt ook een beter beeld van de diverse functies die er bij Scapta allemaal zijn, wat helpt om later te bepalen welke richting je uit wil gaan. En ja, ik zou het heel fijn vinden als ik later ‘echt’ voor Scapta zou mogen werken.”

Lees ook de andere blogs van Scapta

#WIJZIJNSCAPTA #LOTTE

Lotte wij zijn scapta