Fonkelende ogen van klanten: daar doen we het voor!

Voortaan stellen we regelmatig een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Ian aan u voor. 

#WIJZIJNSCAPTA #IAN

 

Business Consultant Ian  ging zowat een jaar geleden van start bij Scapta. “Ik had eerder al gewerkt voor het bedrijf dat intussen door Scapta was overgenomen. Ex-collega’s vertelden me dat er sindsdien veel was veranderd in positieve zin. Ik was nieuwsgierig en uit een vrijblijvend gesprek over de huidige activiteiten en toekomstvisie, is er een aanbod voortgevloeid dat me helemaal kon overtuigen.”

Ian houdt zich momenteel vooral bezig met de pre-sales bij Scapta. “Ik bereid demo’s voor, contacteer de klanten voor een afspraak, zoek een oplossing voor de frustraties die er leven bij de klant, en help mee aan de implementatie van die oplossing in Dynamics 365. Het fijnste van deze job is als je aan de fonkelende oogjes van de klanten merkt: ‘Dat wat je me nu laat zien, dat willen wij heel graag hebben’. Daar doen we het voor! En tussen deze opdrachten door, geef ik mijn input voor de verdere ontwikkeling van Scapta 365, ons eigen kant-en-klare cloud ERP-software gebaseerd op Dynamics 365, waar we met een heel team ‘dedicated’ aan sleutelen. Een mooie uitdaging, omdat we hiermee in België pioniers zijn. We willen geen kant-en-klaar product afgeven met een handleiding en tegen de klant zeggen: ‘Hier is het’. Nee, we zijn veel meer ‘agile’ en gaan samen met de klant bekijken hoe onze tools het best kunnen ingezet worden om tot het beste resultaat te komen. Menselijk en kort op de bal, zo heb ik het graag. We zijn met Scapta de rockstars in het Microsoft wereldje.”

Ian heeft dus voldoende variatie in zijn job. “Inderdaad. Ik vind het belangrijk om niet altijd in hetzelfde hokje te zitten”, bekent hij. “Scapta heeft daar oren naar. Je kan zelf aangeven wat je graag doet en er wordt samen bekeken waar je goed in bent. De verantwoordelijkheden worden daar op afgestemd en kunnen evolueren met de tijd. Er is geen vast stramien in de taken die je doet of de mensen waar je mee samenwerkt, en dat maakt het werk hier aangenaam. We zitten dan ook allemaal op dezelfde golflengte. De interesse voor technologie en de passie voor klantenservice is de gemeenschappelijke noemer waar alle collega’s, en dus ook het bedrijf, op stoelt.”
Een andere troef: de faciliteiten op de werkvloer. “Ik had in mijn vorige job een klein, stoffig kantoortje. Dan is deze open ruimte, met plaats voor ontmoeting en ontspanning, een hele verademing”, lacht Ian. “En ook buiten de kantoormuren is de omgeving heel aangenaam. Hier op de Corda Campus kan je ’s middags met de collega’s iets gaan eten of je boterhammen opeten op een bankje aan het water… En intussen worden je pakjes op het werk geleverd. Wat moet een mens meer hebben?”

Ian #wijzijscapta