Work-life integration, dat kan bij Scapta!

Bart is bij Scapta verantwoordelijk voor de planning, operationele opvolging en facturatie. Het leuke daarvan is dat hij met iedereen contact heeft. “Ik fungeer als aanspreekpunt voor zowel collega’s als voor klanten. Die coördinatierol is belangrijk om projecten binnen budget, tijd en volgens afspraak op te leveren.”


Regelmatig stellen we een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Bart aan u voor.

Bart is een doorwinterde ICT-professional. Hij ging destijds als stagiair aan de slag bij Zappware en groeide er door tot een gedreven projectmanager. “Na enkele jaren advies geven aan internationale telecombedrijven was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Zo kwam ik terecht bij IT Solutions, het bedrijf dat na een overname door Scapta, helemaal werd getransformeerd en een nieuw elan kreeg.”

Bij Scapta kreeg Bart de kans om door te groeien en greep die met beide handen. Zo wist hij op te klimmen tot de functie van Director bij Scapta Hasselt. “Ik ben zelf geen functionele expert, maar sta in voor aspecten zoals de planning, operationele opvolging en facturatie”, vertelt hij. “Het leuke daarvan is dat ik met iedereen contact heb. Ik fungeer als aanspreekpunt voor zowel collega’s als voor klanten. Die coördinatierol is belangrijk om projecten binnen budget, tijd en volgens afspraak op te leveren. Ons bedrijf draagt transparantie hoog in het vaandel, en dat willen we iedere dag bewijzen.”

Zijn taken voert Bart uit waar en wanneer hem dat het beste uitkomt. “Dat ik veel vrijheid krijg, is superbelangrijk voor mij”, zegt hij. “Een gevolg daarvan is dat ik me nog nooit één dag naar het werk heb moeten slepen. Ik heb zelfs niet het gevoel dat ik moet gaan werken, ook al bestaat er uiteraard een bepaald kader dat de grenzen aangeeft. De job bij Scapta is eerder een fijne vorm van work-life integration. Ik verkies die term boven work-life balance, omdat ik geloof dat werk en privéleven steeds meer met elkaar verweven zullen zijn. Het is geen kwestie van het één of het ander. Beiden vloeien permanent in elkaar over. Een baas die in zo’n situaties met de chronometer de werktijd gaat afbakenen, is volgens mij verkeerd bezig. Het gaat om het resultaat dat er moet liggen, ongeacht waar en wanneer de inspanningen gebeuren.”

Die filosofie komt terug in de leiderschapsstijl die Bart hanteert. “Ik geloof sterk dat mensen zich ontplooien als ze gestimuleerd worden om initiatief te nemen” zegt hij. “Door creatief om te springen met deze vrijheid zullen ze groeien in hun takenpakket. Ik leer zelf nog elke dag bij, en dit zowel op inhoudelijk en relationeel als IT-vlak.”

 

Lees ook de andere blogs van Scapta

#WIJZIJNSCAPTA #BART

wijzijnscapta bart