The road to Scapta365

Bij het schrijven van deze blog wilde ik even terugkijken in de tijd. Vanwaar komen we en waar staan we morgen? En waarom staan we daar?

Bijna 4 jaar geleden begon mijn journey in de wereld van Dynamics NAV. Ik kende het product wel van mijn vorige werkgever, maar toen was ik volledig gefocust op Sharepoint. Once you go Microsoft, you never go back I assume? Amper 4 jaar geleden wblockbusteras ERP nog steeds iets moeilijk en vooral duur. Zware eenmalige licenties te betalen gecombineerd met een enorm project dat voor de klant grote impact had op hun budget maar ook zeker op hun organisatie. Niet makkelijk om te implementeren en zeker niet meer eenvoudig om te verkopen.

In diezelfde periode zagen we de opkomst van zowat alles in ‘unlimited subscription’ modus. Netflix gaf ons alle films & tv series aan een vaste fee per maand. Spotify deed al een tijdje net hetzelfde met muziek. Zelfs Skift geeft ons vandaag een ongelimiteerd aantal vluchten naar de hele wereld voor een vast bedrag. Succesvol is deze business vast en zeker. Blockbuster, één van de meest succesvolle bedrijven in U.S., ging in 2010 failliet omwille van het disruptive model van Netflix. Spotify, met vandaag 100 miljoen maandelijkse abonnees, heeft ervoor gezorgd dat veel mensen geen cds meer zullen kopen.

subscribeMicrosoft erkende dezelfde trend ook in de B2B-wereld en vooral op vlak van ERP. Netsuite en Odoo draaiden immers al een tijdje op subscription based licensing (lees: prijs per maand per gebruik). In 2014, niet toevallig het jaar dat Satya aan het roer van Microsoft kwam, begon het bedrijf uit Redmond met de ‘Road to Repeatablity’. Kortom “hoe maken we iets dat erg moeilijk is, terug heel gemakkelijk?”. Elke partner die destijds subscription licenties wou verkopen, werd verplicht om ‘ondergedompeld’ te worden in het subscription verhaal tijdens diverse sessies vanuit strategisch, sales & maketing point-of-view. Wij waren er snel bij en zo mocht Scapta (toen nog IT Solutions) zich bij de eerste 100 partners rekenen die wereldwijd subscription licenses mocht hanteren. De eerste projecten volgden al snel.

Maar daar wrong nu net het schoentje. We bleven namelijk over ‘projecten’ spreken. Bij elke klant deden we opnieuw een analyse, configuratie, her en der wat maatwerk en uiteindelijk de oplevering met begeleiding. Als sales verantwoordelijke merkte ik het probleem als eerste op. Nieuwe prospects vroegen minder en minder achter een ‘eerste raming’. In plaats daarvan vroegen ze doodweg ‘Thibaut wat kost dit per maand?’. Klanten wilden letterlijk ‘geactiveerd’ worden in het product. Cloud, mobile en werken met de standaardoplossing werden voor de prospects een evidentie. Net zoals in Office365 en Windows kreeg ik voor Dynamics NAV minder en minder de vraag om zaken aan te passen.

emea15Vorig jaar tijdens Directions (dé conference voor NAV-partners) kwam Microsoft met een tweede traject namelijk de ‘NAV Managed Services’. Partners kregen de mogelijkheid om hun NAV-oplossing op te laden in een stukje cloud van Microsoft en bijgevolg te ‘verhuren’ aan klanten of ‘tenants’. Ideaal en vooral gemakkelijk, vooral voor ons als implementator maar ook voor de klant. What you see is what you get. Geen complexe analyses, geen overrun in budget, geen risico. We zijn nu bijna twaalf maanden verder en we zijn er eindelijk mee klaar.

Vanaf oktober kunnen klanten bij ons gebruik maken van Scapta365. Een volledige all-in-one business solution voor de KMO. Waarom 365? Omdat Office365 gewoon inbegrepen zit in onze prijs.devices

Maar wat kan je nu eigenlijk doen met Scapta365? Het product gebruikt de meest essentiële zaken uit Dynamics NAV (vroeger kende men dit als Navision) om uw bedrijfsprocessen te ondersteunen en te automatiseren. De volledige boekhouding, facturatie, aankoop en verkoop van goederen of diensten, voorraadbeheer zijn de belangrijkste modules. Deze functionaliteiten worden uitgebreid met onze eigen ScaptaFinancials zodat de features voor de typische belgische KMO ook aanwezig zijn. Denk hierbij aan CODA met gestructureerde mededelingen, een rekeningstelsel waarmee u kan starten, alles voor buitenlandse handel en nog veel meer. Dit alles zit volledig in de cloud en is altijd en overal beschikbaar. U kiest zelf met welk apparaat u werkt. Een laptop, iPad of Android phone, het maakt eigenlijk niet uit.

Binnen enkele weken zullen we bovenop ScaptaFinancials onze tweede smaak lanceren nl. ScaptaProjects. Een ideale oplossing voor bedrijven die veel in projectmodus werken, mensen moeten inplannen en aan tijdsregistratie doen.

De eerste prospects hebben in september al uitvoerig kunnen testen met hun omgeving en hebben gelukkig ook beslist om hun bedrijf te gaan runnen met Scapta365. En daar draait het om nietwaar? Je bedrijf laten runnen door processen te automatiseren. En zelf bezig zijn met klanten en de visie van uw onderneming. Kortom, de belangrijke zaken.

Online oplossingen met Scapta365

logo365_large