Scapta sluit groot contract af voor software in bouwsector

IT-huis Scapta heeft zopas een groot contract afgesloten om op de Belgische markt het succesvolle softwarepakket 4PS Construct te lanceren. Het multifunctionele beheerssysteem op basis van Microsoft-technologie is specifiek gericht op bouw- en aanverwante bedrijven en wordt vandaag al in 19 landen door grote spelers gebruikt. Het contract is binnen 3 tot 5 jaar goed voor een 30-tal extra jobs.

Scapta, met vestigingen in Hasselt en Gent, biedt vandaag IT-oplossingen aan in diverse sectoren. Daarbij maakt het snel groeiende bedrijf gebruik van Microsoft-bouwstenen, die waar nodig worden aangepast en uitgebreid met zelf ontwikkelde technologie.

Tot voor kort was de bouwsector een lacune in het aanbod. “Nergens in de markt bleek een ERP-pakket voorhanden dat tegemoet kwam aan de huidige en vooral toekomstige behoeften van bouw- en installatiebedrijven”, zegt Mathieu De Glas van Scapta. “Nochtans heeft de digitalisering zich in die sector recent sterk doorgezet. Om een pasklare oplossing te bieden, zijn we eerst gaan speuren naar bestaande producten op de internationale markt. Zo zijn we uitgekomen bij 4PS, een ERP-producent dat meer dan 20 jaar geleden in Nederland is gestart met de ontwikkeling van deze oplossing. Momenteel wordt 4PS Construct reeds in 19 landen door grote bouwbedrijven, projectontwikkelaars, installateurs en service & onderhoudsbedrijven intensief gebruikt. BAM international, Volker Wessels, Dynniq, Vinci, Eneco, Strukton, zijn maar enkele van de klinkende namen in hun portfolio van meer dan 600 tevreden klanten.”

Rudy Doornewaard van Microsoft : “4PS is een betrouwbare partner met 100% focus op de bouw, installatie en infra. Met de recente toevoeging van 4PS Construct in de “One Commercial Partner” cataloog van Microsoft, kunnen wij bedrijven in de sector deze oplossing aanbevelen. Deze cataloog bevat de oplossingen met de sterkste “value proposition” op basis van Microsoft technologie.

Betrouwbaar

Scapta heeft nu een contract afgesloten om het succesvolle pakket ook in België te gaan verdelen. “Je merkt duidelijk dat 4PS Construct is ontwikkeld en systematisch wordt bijgewerkt door een groot team met veel ervaring in de bouwsector”, aldus nog Mathieu De Glas. “Alle specifieke noden voor de sector zitten er standaard in verwerkt, hierbij spreken we echt van een totaaloplossing Wij hebben bij Scapta daar onmiddellijk een aantal bijzonderheden voor de Belgische markt aan toegevoegd, zoals de wetgeving. Daardoor hebben we nu een compleet, stabiel en uiterst betrouwbare oplossing dat de hele sector op zijn wenken bedient. De updates verlopen automatisch en je kan zelf modules toevoegen afhankelijk van je noden. Zo zijn er ook templates voor heel specifieke deelsectoren van de bouw, zoals bv aannemers van infrastructuurwerken, verhuurders van bouwmachines of installatiebedrijven. Alles kan bovendien gekoppeld worden: teken- en designprogramma’s, grafische planningstools, portaaloplossingen, Mobile apps, document management systemen, OCR technologie, integratie met BIM toepassingen en IOT koppelingen, wat toch een echt hot topics zijn in de sector.”

Overtuigd

Scapta gelooft heel sterk in het potentieel van dit product. “Door het contract dat we zopas hebben afgesloten, kunnen we deze premium-software in de sector aanbieden. We merken nu al een zeer grote belangstelling voor 4PS en wisten zelfs al een aantal belangrijke spelers te overtuigen. Deze stap zal ongetwijfeld voor Scapta de groei doen versnellen. We mikken binnen 3 tot 5 jaar op een 30-tal nieuwe medewerkers die de klanten van Scapta met 4PS van dienst zullen zijn.”

Microsoft

Scapta geniet de volledige steun van Microsoft Belux. “Met Alex Vandereycken aan het roer, een pionier in de Dynamics wereld, is succes verzekerd. Alex heeft zijn strepen in het verleden reeds meermaals verdiend. We hebben dan ook het volste vertrouwen dat het partnership tussen Scapta nv en 4PS tot mooie successen zal leiden in de nabije toekomst.” volgens Paul Faes van Microsoft.

Scapta sluit groot contract af met 4PS