Scapta en Velosio tekenen contract voor distributie van app in Noord Amerika

Scapta Shopify Connector, een app die door het Belgische bedrijf Scapta werd ontwikkeld, zal wereldwijd worden aangeboden bij meer dan 600.000 Shopify-winkels. Scapta heeft hierover zopas een distributie-overeenkomst getekend met hun Amerikaanse partner Velosio.

Shopify biedt bij retailers wereldwijd oplossingen voor e-commerce aan. Intussen zijn er zo’n 600.000 tevreden klanten, goed voor 1.000.000 actieve gebruikers en een verkoop van 72 miljard dollar. Veel van deze bedrijven gebruiken voor hun algemeen beheer ook het pakket Dynamics 365 Business Central. Probleem is dat beide systemen niet met elkaar konden gekoppeld worden. Daarom heeft Scapta de Scapta Shopify Connector ontwikkeld, een stukje software dat op een heel eenvoudige manier de link legt tussen het e-commerce platform en alle andere interne systemen die werken op Microsoft-technologie. Uiteraard zullen klanten die nog niet met Shopify of Dynamics 365 werken, de app in een pakket-deal aangeboden krijgen.
“We zijn erg enthousiast over de Scapta Shopify Connector en over de kans om samen te werken met Microsoft Dynamics 365 klanten die het e-commerceplatform Shopify gebruiken”, aldus James Bowman, Chief Revenue Officer bij Velosio. “Ons deskundige team heeft meer dan dertig jaar ervaring op dit terrein. Het begrijpt dus perfect hoe belangrijk vlotte transactieprocessen zijn en kan bedrijven helpen sneller te moderniseren en een meerwaarde te realiseren.”

 

Distributie

Nu de Scapta Shopify Connector helemaal op punt staat en vorige maand werd gelanceerd, neemt de belangstelling op Microsoft Appsource toe. Scapta is daarom naar de VS vertrokken voor een voorstelling van de app op Directions North America, de conferentie voor wereldwijde Microsoft Dynamics-partners in San Diego. De Scapta Shopify Connector werd er zodanig goed onthaald, dat er meteen een eerste distributie-overeenkomst werd afgesloten.

 

Focus op USA

“We hebben gekozen voor Velosio als partner om ons product op grote schaal te gaan verdelen”, zegt Alex Vandereycken, Managing Director van Scapta, terug van 2 weken in de de VS. “Van de 600.000 Shopify-klanten zijn er meer dan 500.000 actief in de VS, en dat is de thuismarkt van Velosio. Zij hebben er veel rechtstreekse contacten en beheren bovendien een netwerk van 200 Microsoft-partners. We zijn beiden erg enthousiast over het enorme potentieel van de Scapta Shopify Connector. Daarnaast zullen we bijkomende partners zoeken die in andere landen en niches ons product gaan verdelen. Zo ook in België, waar er meer dan 800 Shopify-stores actief zijn. De meest gekende is allicht het muziekfestival Tomorrowland.