Revolutie in de business met Dynamics 365

Sinds Dynamics 365 Business Central begin april officieel werd gelanceerd, staat de softwarewereld op zijn kop. Het is niets minder dan de motor, die tal van toepassingen die met elkaar zijn verbonden, soepel doet lopen en krachtig vooruit stuwt.

“Als we kijken naar de meest populaire toepassingen voor het grote publiek, zoals Netflix of Spotify, dan is de tendens naar alles wat zich in de cloud bevindt, niet meer te stoppen”, zegt Thibaut Heeren, Director bij Scapta. “We zien dat de B2B-omgeving daar in volgt en Microsoft daar heel sterk op inspeelt. Volgens de slogan ‘Cloud first, Mobile first’ zijn alle applicaties nu samengevoegd in één cloud-product: Dynamics 365.”

 

Kant-en-klaar

“Dit is echt wat we een ‘category killer’ noemen, te vergelijken met wat de iPhone heeft veroorzaakt op de telefoonmarkt. Dynamics 365 is een toepassing die alle andere zal opslorpen en ervoor zorgt dat elk bedrijfsproces in de toekomst zal geautomatiseerd en aangestuurd worden vanuit de cloud. Dit houdt voor de klant het grote voordeel in dat elk onderdeel, zoals Office, CRM, HR of Financials, apart en naar behoefte kan geconsumeerd worden. Tegelijk is het geheel perfect geconnecteerd. Om het systeem te gebruiken zal er per maand en per user worden betaald voor een kant-en-klare dienstverlening, die bovendien automatisch geüpdate wordt. Dat is transparant en eerlijk. Je weet dus op voorhand perfect hoeveel het zal kosten.”

Enorme schok

Daarmee komt automatisch een einde aan de ellenlange implementaties waar traditionele softwareleveranciers hun omzet uit moesten halen. “Het is logisch dat zij nu nerveus worden”, weet Thibaut Heeren. “Want één ding staat vast: Dynamics 365 brengt een enorme schok in onze sector teweeg en schudt de verhoudingen tussen de voornaamste spelers grondig door elkaar. Microsoft haalt van alle aanbieders van cloud-toepassingen hier nu al veruit het het meeste omzet uit.  De rol van Global Technology Leader die zij in dit segement spelen, was zelden meer duidelijk!”

Lees ook de andere blogs van Scapta

#MICROSOFT #DYNAMICS365 #BUSINESSCENTRAL #MSDYNNAV #MSDYN365BC