Ondernemerschap krijgt alle kansen

Vraag aan Thibaut Heeren, Director bij Scapta, wat hij het meest waardeert aan zijn werkgever, en hij antwoordt beslist: de bedrijfscultuur. “Snel, efficiënt, no-nonsense en vooral: een ondernemende mindset die bij iedere medewerker gestimuleerd wordt”, zegt hij.

Regelmatig stellen we een collega van Scapta aan u voor. Op die manier krijgt u een beeld van het team achter Scapta. Want #wijzijnscapta! Vandaag stel ik graag Thibaut aan u voor.

“Al van jongs af aan was ik gepassioneerd met computers in de weer”, vertelt Thibaut Heeren. “Mijn ouders konden me bijna altijd achter het scherm terugvinden. Na mijn studies TEW, aangevuld met opleidingen in ondernemerschap en innovatie, was ik helemaal klaar voor de arbeidsmarkt…”

Als eerste job trok Thibaut naar Brussel, waar hij 5 jaar de kneepjes van het vak leerde. “Daarna koos ik voor een uitdaging dichter bij huis, en dat werd Scapta. Een keuze die ik me nog geen moment heb beklaagd. Zeker niet omdat de bedrijfscultuur uitstekend bij me past. Ik krijg hier alle vrijheid om suggesties te doen en initiatief te nemen. Ondernemerschap wordt echt gestimuleerd, bij alle collega’s. Het is zeker geen schande om eens tegen de muur te lopen, zolang je er maar iets uit leert.”

Hands-on

Nog typische kenmerken van Scapta? “Snelheid en efficiëntie”, zegt hij zonder verpinken. “De structuur is heel vlak, met erg korte communicatielijnen. Beslissingen worden weloverwogen maar haast instant genomen. En de mentaliteit is heel hands-on. Een werkwijze die me op het lijf is geschreven.”

Thibaut is vol lof over de sfeer onder de collega’s bij Scapta. “We werken als een hecht team, waarbij iedereen voor elkaar in de bres springt”, vertelt hij. “Zo komen we in aanraking met andere domeinen, wat niet alleen voor variatie in de job zorgt, maar ook de kans geeft om nieuwe passies te ontdekken. De breedte van het takenpakket zorgt ervoor dat alle medewerkers zich maximaal kunnen ontplooien. En dat maakt het verschil.”

Meer tijd

Hijzelf is daar het beste voorbeeld van. Thibaut is nu Director bij Scapta en maakt deel uit van het management. “Ik ben verantwoordelijk voor Sales, wat in dit bedrijf veel meer inhoudt dan louter verkopen”, vertelt hij. “Het komt er op aan om de bedrijfsprocessen van de klanten en prospects helemaal te doorgronden en de pijnpunten te ontdekken. Vervolgens gaan we verbetervoorstellen doen, uiteraard op basis van de technologie die wij ter beschikking hebben. Eens de toepassingen van deze automatisatie geïmplementeerd zijn en de klant hiermee vooruitgang boekt, volgt voor ons de voldoening. Wat wij leveren, is dus eigenlijk meer tijd en meer inzicht voor onze klanten…  En dat wordt enorm gewaardeerd!”

Lees ook de andere blogs van Scapta

#WIJZIJNSCAPTA #THIBAUT

wijzijnscapta thibaut