Project manager (m/v)

Wil je aan de slag als Project Manager maar krijg je in je huidige functie als Business Consultant niet de mogelijkheden? Lees dan zeker verder!
Want wij zijn op zoek naar een Project manager die “het veld” wil intrekken met zijn “caoutchouc laarzen” aan.

Scapta is een gedreven ICT bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvolle partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jouw karakter en competenties zijn voor ons essentieel waarbij we 100% inzetten op je verdere ontwikkeling en je potentieel maximaal kunnen benutten.

Wat houdt de job in?

• Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor onze klanten tijdens de implementatie
• Je zorgt ervoor dat de implementatie van onze ERP-en CRM projecten vlekkeloos verloopt
• Je neemt ownership van je projecten en je bent de lijm tussen de klant enerzijds en het implementatie-team bij Scapta anderzijds
Je werkt vlot in teamverband en kan ook zelfstandig oplossingen vinden en uitwerken
Je beheerst het Nederlands in woord en geschrift en je hebt de nodige kennis van het Frans en het Engels
Als een echte vertegenwoordiger van Scapta zorg je voor de beste klantervaring en ondersteun je de partnerships

Wie zoeken we?

• Je hebt ervaring met bedrijfsprocessen, eventueel vanuit je huidige rol als Business Consultant
• Je bent hands on
• Je bent down to earth en houdt ervan om in de field te staan
• Je bent stressbestendig
• Je bent pragmatisch en denkt in oplossingen in plaats van problemen
• 5 à 10 jaar ervaring in ERP en/of CRM projecten is een pluspunt
• Ervaring in Dynamics NAV is een pluspunt

Waarom kiezen voor Scapta?

• Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden
• Dankzij ons trainingsprogramma blijf je bijleren en jezelf ontwikkelen
• Je krijgt de kans om samen met talentvolle collega’s onze klanten te laten groeien dankzij technologie
• Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie
• Extralegale voordelen zoals laptop, gsm, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering
• Een bedrijfswagen

Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

Scapta en Velosio tekenen contract voor distributie van app in Noord Amerika

Scapta Shopify Connector, een app die door het Belgische bedrijf Scapta werd ontwikkeld, zal wereldwijd worden aangeboden bij meer dan 600.000 Shopify-winkels. Scapta heeft hierover zopas een distributie-overeenkomst getekend met hun Amerikaanse partner Velosio.

Shopify biedt bij retailers wereldwijd oplossingen voor e-commerce aan. Intussen zijn er zo’n 600.000 tevreden klanten, goed voor 1.000.000 actieve gebruikers en een verkoop van 72 miljard dollar. Veel van deze bedrijven gebruiken voor hun algemeen beheer ook het pakket Dynamics 365 Business Central. Probleem is dat beide systemen niet met elkaar konden gekoppeld worden. Daarom heeft Scapta de Scapta Shopify Connector ontwikkeld, een stukje software dat op een heel eenvoudige manier de link legt tussen het e-commerce platform en alle andere interne systemen die werken op Microsoft-technologie. Uiteraard zullen klanten die nog niet met Shopify of Dynamics 365 werken, de app in een pakket-deal aangeboden krijgen.
“We zijn erg enthousiast over de Scapta Shopify Connector en over de kans om samen te werken met Microsoft Dynamics 365 klanten die het e-commerceplatform Shopify gebruiken”, aldus James Bowman, Chief Revenue Officer bij Velosio. “Ons deskundige team heeft meer dan dertig jaar ervaring op dit terrein. Het begrijpt dus perfect hoe belangrijk vlotte transactieprocessen zijn en kan bedrijven helpen sneller te moderniseren en een meerwaarde te realiseren.”

 

Distributie

Nu de Scapta Shopify Connector helemaal op punt staat en vorige maand werd gelanceerd, neemt de belangstelling op Microsoft Appsource . Scapta is daarom naar de VS vertrokken voor een voorstelling van de app op Directions North America, de conferentie voor wereldwijde Microsoft Dynamics-partners in San Diego. De Scapta Shopify Connector werd er zodanig goed onthaald, dat er meteen een eerste distributie-overeenkomst werd afgesloten.

 

Focus op VSA

“We hebben gekozen voor Velosio als partner om ons product op grote schaal te gaan verdelen”, zegt Alex Vandereycken, Managing Director van Scapta, terug van 2 weken in de de VS. “Van de 600.000 Shopify-klanten zijn er meer dan 500.000 actief in de VS, en dat is de thuismarkt van Velosio. Zij hebben er veel rechtstreekse contacten en beheren bovendien een netwerk van 200 Microsoft-partners. We zijn beide erg enthousiast over het enorme potentieel van de Scapta Shopify Connector. Daarnaast zullen we bijkomende partners zoeken die in andere landen en niches ons product gaan verdelen. Zo ook in België, waar er meer dan 800 Shopify-stores actief zijn. De meest gekende is allicht het muziekfestival Tomorrowland.

Ontdekt 4PS op Digital Construction Brussels

De bouw digitaliseert aan een recordtempo. De Confederatie Bouw organiseert hierover de tweede editie van “Digital Construction Brussels” op 24 & 25 oktober 2018. Zorg ervoor dat u deze trein niet mist, want dit is dé perfecte gelegenheid om te komen kennismaken met Scapta én 4PS Construct.

We stellen graag 4PS Construct aan u voor

4PS Construct is standaard ERP software voor de bouw, gww, installatietechniek, service & onderhoud en materieelverhuur. Al meer dan 600 bedrijven werken er al mee en profiteren van het beste gereedschap voor uw branche.

Mis deze editie niet!

Nog geen kaart voor Digital Construction Brussels? Op deze pagina kan je gratis registeren.

Meer info

4PS Construct, slimme software voor bouwbedrijven

Nieuw IT-systeem helpt KRC Genk beter tellen

Met één druk op de knop kunnen de directeurs van KRC Genk voortaan alle gewenste data uit hun computer toveren. De club heeft geïnvesteerd in een nieuw softwarepakket dat de professionele werking fors omhoog tilt. Leverancier van de oplossing is het Hasseltse IT-huis Scapta, dat de benodigde technologie samenstelde uit de menukaart van Microsoft.

“Ons vorig ERP-systeem was verouderd en dringend aan een upgrade toe”, zegt Filip Aerden, financieel directeur bij KRC Genk. “Probleem was dat er veel maatwerk geprogrammeerd was, zodat elk onderdeel apart moest aangepakt worden. Dat zou duur en tijdrovend geweest zijn. Vandaar dat we de markt verkend hebben om een andere oplossing te zoeken. Eentje waarvan we zeker zouden zijn dat ze binnen de vooropgestelde timing en budget zou gerealiseerd worden (lacht).”

Na een vergelijkende studie werd gekozen voor Scapta, dat het basispakket Dynamics NAV koppelde met de beste applicaties die voor de noden van KRC Genk voorhanden zijn. “We kunnen nu heel eenvoudig verkoopfacturen via e-mail versturen, pdf’s heen en weer slepen, de voorraad van onze horeca beheren of de aankoopprocedures opvolgen”, zegt Giuseppe Marinozzi, hoofdboekhouder van KRC Genk en projectleider van deze IT-implementatie. “We kunnen ook alle data direct opvragen en analyseren. Iedere directeur haalt zijn cijfers moeiteloos uit het systeem. Zo is aan iedere speler een financiële fiche gekoppeld die de contractvoorwaarden bevat, alsook zijn vaste en variabele transfervergoedingen, doorverkooppercentages, enzovoort. Bij iedere wijziging of onderhandeling hebben we meteen alle correcte gegevens.”

Het project is een mooie referentie voor Scapta (met hoofdzetel op Corda Campus). “KRC Genk was een fijne klant omdat we goed hebben samengewerkt”, zeggen Bart Vliegen en Thibaut Heeren, allebei Director bij Scapta. “De doelstellingen en het traject er naartoe werden in overleg vastgelegd en uitgevoerd. De club heeft goed geluisterd naar de valkuilen waarvoor we gewaarschuwd hebben en volgde consequent de workshops waarin de toepassingen werden uitgelegd. En de timing en het budget werden gerespecteerd. Van alle kanten dus alleen maar blije gezichten…”

Artikel: Made In Limburg 

 

 

 

 

Scapta ontwikkeld samen met student van Hogeschool PXL een applicatie voor Microsoft Hololens

Scapta heeft samen met een student van Hogeschool PXL een applicatie ontwikkeld voor de #Microsoft Hololens, een mixed virtual reality bril. Via de app wordt een traditionele bedrijfspresentatie omgezet in een mixed reality waarbij klanten virtueel de producten kunnen ontdekken. Hoe dit precies in zijn werk gaat ontdek je in de reportage!  #teamscapta #HoloLens #proud #future

Volledige documentaire: https://www.tvl.be/nieuws/student-ontwikkelt-applicatie-voor-microsoft-hololens-65030

 

 

Intrastat in 2019: update van de aangifte voor verzendingen

In het kader van de Europese hervorming van Intrastataangifte krijgen de online aangifteformulieren voor VERZENDINGEN in OneGate 2 nieuwe velden

Het Intrastataangifte formulier moet uitgebreid worden met volgende info:

  1. Het land van oorsprong van de goederen
  2. Het btw-nummer van de tegenpartij

Deze gegevens moeten u toevoegen vanaf uw eerste aangifterapport voor 2019 dat in februari 2019 ingediend moet worden. Voor de aangifte van inkomende goederen zal er niets veranderen.

Een vlotte update in 3 stappen

  • Breng Scapta op de hoogte of u in aanmerking komt voor boven vernoemde wijziging
  • Scapta zal de XML aanpassen conform de vereisten
  • Test of u klaar bent voor januari 2019

Veel gestelde vragen

Wat vult u in als het land van oorsprong niet gekend is of onmogelijk om te bepalen? 
Als u het land van oorsprong van de goederen niet kent, mag u de landcode uitzonderlijk vervangen door “QU”.

Wat betekent het “land van oorsprong” precies? 
Dit is het land waar de goederen werden voortgebracht of vervaardigd of waar ze zodanig werden bewerkt of verwerkt dat een nieuw product met een andere goederencode ontstond.

Wat vult u in als het btw-nummer van tegenpartij niet gekend is of het een verkoop aan particulier betreft? 
Normaal staan zowel uw btw-nummer als dat van de tegenpartij op de verkoopfactuur. Als het btw-nummer ontbreekt, vult u de code “QV999999999999” in. Voor btw-nummers van bedrijven buiten de Europese Unie, bv. in geval van driehoekshandel, vult u altijd de code “QV999999999999” in.

Zit u nog met vragen? Neem dan contact met ons op.

E-commerce partner Sana introduceert flexibel Saas e-commerce platform

Sana kondigt een SaaS-versie van het B2B e-commerce platform aan. Grootschalige upgrades zijn niet langer nodig door de continue updates aan het e-commerce platform. Hierdoor behouden fabrikanten, groothandels en detailhandelaren hun voorsprong in de snel veranderende markt van online verkoop. De nieuwe versie, Sana 9.3, wordt in september 2018 beschikbaar voor klanten.

Updates van de oplossing en het aanbieden van nieuwe functies helpen klanten van Sana om aan de toenemende eisen van B2B klanten te voldoen. Bij de lancering van Sana 9.3 krijgen gebruikers de mogelijk om nieuwe functionaliteiten direct in te zetten. Een voorbeeld hiervan is de ‘one-step check-out’, waardoor het aankoopproces voor vaste klanten eenvoudiger wordt. Klanten kunnen ook direct de sales-afspraken inzien en eventuele kortingen worden automatisch toegepast tijdens het afrekenen.

App store en add-ons
Gebruikers van Sana krijgen toegang tot een app store van waaruit ze bepaalde add-ons zelf kunnen inschakelen. Met deze add-ons kunnen gebruikers meer features inzetten, klanten meer informatie bieden en een betere klantervaring leveren. Er is een ruime keuze aan add-ons. Met onder andere integratie met verschillende betaaldiensten, mogelijkheden voor het maken van content-pagina’s, in-page navigatie, het vullen van een online winkelwagentje door middel van het uploaden van een CSV-bestand, aanbieden van Twitter-feeds, store locators, aanmeldboxen voor een nieuwsbrief, flexi-tiles en integratie met verschillende leveringsdiensten.

Integratie met SAP en Microsoft
Sana integreert naadloos met het SAP of Microsoft Dynamics ERP-systeem van het bedrijf. Dit betekent dat wijzigingen in de data op het ene platform automatisch en direct worden weergegeven in het andere systeem. Sana zal verder bouwen op deze integratie verder bouwen en is van plan elk jaar circa 10 tot 15 nieuwe productfunctionaliteiten en 15 nieuwe add-ons toe te voegen aan het SaaS product.
Arno Ham, CPO bij Sana zegt: “Met Sana SaaS leveren we een oplossing die klanten continue toegevoegde waarde biedt en waarmee ze nu en over twee, vijf of tien jaar online kunnen blijven concurreren. De SaaS oplossing geeft de klant meer controle. Ze kunnen nu gemakkelijk profiteren van allerlei nieuwe functionaliteiten, zonder hiervoor het hele systeem te hoeven upgraden. Deze flexibiliteit is belangrijk in een dynamische markt als die van online verkoop.”

Upgrades en security
Bugfixes en upgrades worden maandelijks of eens per kwartaal uitgevoerd, zodat alle webwinkels veilig, up-to-date en in een secure omgeving worden gebruikt. Omdat de oplossing van Sana integreert met het ERP-systeem van de klant, zijn het connection point, de database en file storage voorzien van encryptie om zeker te zijn het platform beveiligd is. Alle onderdelen van Sana SaaS draaien op het veilige Microsoft Azure platform. Daarnaast worden er dagelijks back-ups gemaakt van de webwinkels van klanten, deze back-ups worden op verschillende locaties wereldwijd opgeslagen.

Eenvoudig overstappen op Sana SaaS
Bedrijven die overstappen op het Sana SaaS platform profiteren van een eenvoudig maandelijks abonnementsmodel, waaronder alle kosten voor licenties, hosting en support vallen. Sana maakt gebruik van een flexibel proces waarbij klanten zo goed en snel mogelijk door upgrades van functies worden geloodst. Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om een nieuwe release eerst te beta-testen, voordat een upgrade wordt doorgevoerd. Sana SaaS checkt ook of de versie van het ERP-systeem gebruikt kan worden voor een nieuwe functies.

Meer informatie over Sana SaaS? Plan een gesprek in met een sana e-commerce specialist van Scapta en ontdek alle voordelen van de oplossing.

Sneltoetsen voor Microsoft Dynamics Navision

Werken met een computermuis is niet altijd even efficiënt. Gelukkig bestaan er heel wat sneltoetsen die bepaalde commando’s uitvoeren. Het enigste nadeel van de sneltoetsen is dat je ze natuurlijk wel moet onthouden. Dankzij onderstaande combinaties vergeet je de belangrijkste sneltoetsen voor Microsoft Dynamics Navision niet meer én ga je sneller kunnen werken zoals een echte pro.
Move to the next field or character
RIGHT ARROW
Move to the previous field or character
LEFT ARROW
Move to the field above in the same column
UP ARROW
Move to the field below in the same column
DOWN ARROW
Clear selected text
DELETE
Close the window or undo the data entry
ESC
Move to the last field on a line
END
Move to the first field on a line
HOME
Move to the next field on non-line FastTabs
TAB
Move to the next editable field
ENTER
Open Help
F1
Edit
CTRL+SHIFT+E
Select Type to filter (field filter)
F3
Drop-down or look up to select
F4
Refresh the active window
F5
Go to the next frame
F6
Display statistics
F7
Copy the field above
F8
Post
F9
Select the menu bar and display access keys
F10, ALT
Select the navigation pane
F12
View error message
SHIFT+F1
Select Show Results (FlowFilter)
SHIFT+F3
Open a lookup window (from an ellipsis button)
SHIFT+F4
Go to the previous frame
SHIFT+F6
Open the related card
SHIFT+F7
Drop-down or look up to view
SHIFT+F8
Post and print
SHIFT+F9
Display a shortcut menu
SHIFT+F10
Apply entries, get source documents, or get warehouse documents
SHIFT+F11
Open the Role Centre from the navigation pane
SHIFT+F12
Move to the previous field
SHIFT+TAB
On multiple column headers, the columns will all be sorted in the same ascending or descending direction.
SHIFT+LEFT-CLICK
If sorting on multiple column headers using Shift+left-click, use Shift+double-click on the first column that was clicked on and this will toggle ascending/descending direction of all the columns included in the sorting.
LEFT-DOUBLE-CLICK
Left-click on a column header to sort a column ascending, then left-click again to toggle between ascending and descending.
LEFT-CLICK
Collapse or expand the ribbon
CTRL+F1
Create a new document
CTRL+F2
Select Search pages
CTRL+F3
Look up to the related list
CTRL+F4
View entries
CTRL+F7
Release document
CTRL+F9
Select the ribbon and display key tips
CTRL+F10
Reconcile or split lines
CTRL+F11
Select the address bar
CTRL+F12
Copy
CTRL+C
Go to
CTRL+G
Export to Microsoft Office Excel
CTRL+E
Show links
CTRL+L
Create a new record
CTRL+N
Open the company
CTRL+O
Print
CTRL+P
Select sorting
CTRL+T
Paste
CTRL+V
Export to Microsoft Office Word
CTRL+W
Cut
CTRL+X
Undo
CTRL+Z
Display next document or card in a list
CTRL+PAGE DOWN
Display previous document or card in a list
CTRL+PAGE UP
Move up while the selected line stays selected
CTRL+UP ARROW
Move down while the selected line stays selected
CTRL+DOWN ARROW
Move to the first field on a line
CTRL+LEFT ARROW
Move to the last field on a line
CTRL+RIGHT ARROW
Open the About this Page/Report window (Zoom)
CTRL+ALT+F1
Delete the selected line
CTRL+DELETE
Move to the first line in a list
CTRL+HOME
Move to the last line in a list
CTRL+END
Save and close window (equivalent to choosing the OK button)
CTRL+ENTER
Show dimensions
CTRL+INSERT
Edit list
CTRL+SHIFT+E
View List
CTRL+SHIFT+R
Collapse/expand a line in a hierarchy
CTRL+SHIFT+Q
Paste rows
CTRL+SHIFT+V
Open a list place in a separate window
CTRL+SHIFT+W
Save and close the window and open a new window
CTRL+SHIFT+ENTER
Display access keys in the ribbon
ALT
Toggle to display/hide FactBoxes
ALT+F2
Filter to the value in the field
ALT+F3
Close window or close program
ALT+F4
Collapse or expand the active frame
ALT+F6
Optimize space for the current page
ALT+F12
Go to the previous window in the navigation history
ALT+LEFT ARROW
Go to the next window in the navigation history
ALT+RIGHT ARROW
Move to the field below without opening the drop-down menu
ALT+ENTER
Toggle between open windows
ALT+TAB

Scapta sluit strategische samenwerking voor sociale sector met Xpertdoc

XperiDo, de oplossing voor geautomatiseerde document generatie binnen Microsoft Dynamics 365, zal volledig geïntegreerd worden met de zelf ontwikkelde technologie Kalena365, het systeem voor organisaties in de jeugdzorg. De keuze voor Xpertdoc (de eigenaar van XperiDo) was evident voor Scapta. De technologie van de oplossing is superieur. Bovendien is het product van Belgisch/Canadese makelij en is de marktconforme prijs niet onbelangrijk.

Over Expertdoc

Xpertdoc werd opgericht in 2000 met als missie om communicatie tussen bedrijf en klant te optimaliseren. Het platform zorgt ervoor dat je klantenloyaliteit groeit van mobile self-service en documentcreatie tot document aflevering en beheer. Met kantoren in Terrebonne, QC (Canada) en Hamme (België) biedt Xpertdoc haar partners en directe klanten over de hele wereld de technologie en de steun in communicatie doorheen de customer journey.

Wingerdbloei

Wingerdbloei biedt hulp aan jongeren met gezinnen en kinderen in een moeilijke opvoedingssituatie. Samen met gezin en jongere streven ze ernaar dat de opvoeding weer op de rails komt en het kind/jongere thuis kan blijven wonen. Hiervoor wordt er intensief met alle leden van het gezin en haar netwerk samengewerkt.

Wingerdbloei is de pioneer die Xpertdoc zal toepassen binnen Kalena365.

Ben Born (logistiek directeur) van Wingerdbloei:”Xpertdoc maakt het mogelijk voor onze begeleiders om op eenvoudige wijze de nodige documenten te genereren en te delen waar en wanneer dit nodig is en deze vervolgens geautomatiseerd altijd op de juiste plek weg te schrijven.”

Het grote voordeel van het systeem is dat de documenten automatisch op Sharepoint geklasseerd worden in desbetreffende mappen en je zo efficiënter de documenten kan raadplegen.

Kalena365

Scapta gelooft heel sterk in het potentieel van de combinatie van de document generatie oplossing XperiDo en de eigen ontwikkelde software Kalena365. We merken nu al een grote belangstelling voor Kalena365 en wisten al een aantal belangrijke jeugdinstellingen te overtuigen. Deze stap zal ongetwijfeld de groei van Kalena365 doen versnellen, aldus Alex Vandereycken.

Over Scapta

Scapta implementeert software op basis van Microsoft technologie, Met 30 professionals werken wij dagelijks aan de optimalisatie van zakelijke bedrijfsprocessen.

Meer info
Alex Vandereycken
Partner Scapta
E-mail: alex.vandereycken@scapta.com