Scapta, een bedrijf met ballen

Scapta supergoed

Scapta supergoed

Een gezonde en dynamische werkomgeving vinden we bij Scapta heel belangrijk. Bij de inrichting van ons nieuwe kantoor stond dat al centraal, vandaar dat we meteen geïnvesteerd hebben in standing desks voor iedereen.

Recent hebben we daar wat extra dynamische zitmogelijkheden aan toegevoegd: ergonomische zitballen! Van zitten naar staan, met af en toe het gebruik van een zitbal biedt een optimale afwisseling om meer te bewegen op kantoor. productiever te zijn.

Dankzij de tips & tricks van ergonoom Koen van Supergoed, één van de startups op Corda INcubator, gebruiken we de zitballen ook correct. Zithouding, hoogte van het bureau, … het is allemaal belangrijk. Dankzij Koen, zitten we supergoed op onze zitballen!

Studies hebben trouwens aangetoond dat medewerkers tot 12% productiever zijn door meer te bewegen op kantoor. Wij streven naar een gezond kantoor waar onze medewerkers zich optimaal kunnen ontplooien. Investeren in ergonomie is voor ons een evidentie.

Opgelet: werken aan de Ventweg naast de brug vanaf 1/8

wegenwerken corda campus

Corda Campus blijft groeien én daar hoort ook een nieuw, doordacht mobiliteitsplan bij. Het team van Wegen en Verkeer is momenteel druk bezig met de uitwerking van dit gloednieuwe plan.

Van 1/8 t.e.m. 1/9 wordt de Ventweg naast de brug vernieuwd

van 1 augustus tot en met 1 september wordt de ventweg naast de brug vernieuwd. Het parkeergebouw en de parkeerplaatsen in de onmiddellijke omgeving van Corda 4 & 5, blijven bereikbaar via een tijdelijke doorgang (zie plannetje). Het parkeergebouw blijft bereikbaar, op -1 kan je nog steeds je auto parkeren. De makkelijkste wandelweg naar ons kantoor kan u op www.scapta.com/hasselt terugvinden.

 Corda campus werken

Hoe maak je van je webshop een succesverhaal?

Blog Hoe maak je van je webshop een succesverhaal

Ervaring met klanten en B2B e-commerce projectimplementaties hebben ons veel geleerd over wat een project succesvol maakt. Starten met een webshop om je producten online te verkopen is een grote stap voor je organisatie. Een extra verkoopkanaal dat kan bijdragen tot een stijging van uw omzet. E-commerce is niet meer weg te denken  in 2017, maar het blijft een uitdaging voor elke organisatie. Des te belangrijker dus dat je even stilstaat bij deze 5 tips:

1. Start met een solide business case

Je bent deze blog aan het lezen, dus je bent al overtuigd. Goed zo! Maar om een succesvolle webshop te lanceren is het net zo belangrijk dat ook je team mee aan boord is. Want je team zal bewijzen willen zien. Een ijzersterke case zal je helpen om business value binnen de organisatie te creëren. Evalueer de case met je team en definieer duidelijke doelen voor de implementatie. Zorg ervoor dat iedereen begrijpt welke invloed deze webshop zal hebben op de organisatie.

2. Betrek je IT-afdeling bij het proces

Ga direct naar de bron. Voor de implementatie van B2B e-commerce binnen je organisatie is het cruciaal om hand in hand met uw IT-afdeling samen te werken. Uw klanten, wanneer ze online bestellen, moeten alle belangrijke informatie tot hun beschikking hebben: productinformatie, klant specifieke prijzen, realtime voorraadinformatie, historiek van hun bestellingen, enzovoorts. Uw IT-afdeling weet precies welke informatie beschikbaar is in je ERP-systeem. Als implementatie-partner helpt Scapta u hier uiteraard ook mee!

3. Vraag input aan je klanten

Mensen vertellen maar al te graag wat zij willen zien en ervaren. Vraag uw klanten waar ze naar op zoek zijn en ze zullen u waardevolle informatie geven die gebruikt kan worden bij het ontwikkelen van uw webshop. Dit helpt te voorkomen dat je vanuit een tunnelvisie te werk gaat. Het geeft je een frisse en meer gebalanceerd zicht op je e-commerce project. Een andere mooie bijkomstigheid: door je klanten mee te laten denken, creëer je een draagvlak voor een groep early-adopters.

4. Begin met de basis

Probeer voor de eerste lancering te starten met de basis. Definieer uw minimumvereisten en begin daarmee. Een solide basis maakt het bepalen van de ‘must-haves’ voor de tweede fase van het project een stuk makkelijker. Bovendien, na een succesvolle eerste lancering zullen de geboekte resultaten het projectteam een steuntje in de rug geven om de e-commerce portaal nog te verbeteren.  Het team zal gemotiveerder zijn om feedback te geven over aanpassingen en verbeteringen voor de aanstaande volledige lancering.

5. Lanceer voor slechts een kleine groep klanten

Begin klein. Gun jezelf de tijd om de sales portal aan te passen, alvorens deze voor alle klanten te lanceren. Want je krijgt maar één kans om een eerste indruk te maken. Het productteam zal ook beter op zijn gemak zijn met de feedback van een kleine groep klanten, dan wanneer die komt van al je klanten. Bovendien: wanneer je aanpassingen al voor een kleine groep hebt doorgevoerd, zal de volledige lancering waarschijnlijk vlotter verlopen.

Het belangrijkste is een plan te hebben. Probeer te voorkomen dat je team overdonderd wordt en dat er terug overgeschakeld wordt op handmatig bestellen. Zorg ervoor dat ze  op de hoogte zijn van alle doelen en resultaten, en uw e-commerce implementatie zal succesvol verlopen.


Webinar Sana e-Commerce

Overweegt u om te starten met een B2B e-commerce webshop? Schrijf je dan meteen in voor het webinar op 24/8 om 10u.

Vraag nu uw demo

Wil je sneller schakelen? Neem vandaag nog contact met ons op om een demo van Sana e-Commerce in te plannen.

Opgelet: werken aan de rotonde aan Corda Campus

wegenwerken corda campus

Corda Campus blijft groeien én daar hoort ook een nieuw, doordacht mobiliteitsplan bij. Het team van Wegen en Verkeer is momenteel druk bezig met de uitwerking van dit gloednieuwe plan.

Alternatieve route vanaf vrijdag 30 juni om 12u

Vanaf vrijdag 30 juni om 12u wordt de rotonde aan de Kempische Steenweg volledig afgesloten. Omrijden is de boodschap!
Dat kan via de Walenstraat of via onderstaande Corda-route (zie plannetje). Het parkeergebouw blijft bereikbaar, op -1 kan je nog steeds je auto parkeren. De makkelijkste wandelweg naar ons kantoor kan u op www.scapta.com/hasselt terugvinden.

Corda route

Duodag, een unieke ervaring

Scapta neemt deel aan duodag

Een tijdje geleden deed Scapta mee aan de DUOdag, de doedag voor personen met een arbeidsbeperking.

Het concept is eenvoudig: tijdens de DUOdag zet een bedrijf zijn deuren voor één dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

Toen we bij Scapta de vraag kregen of we wilden deelnemen aan de DUOdag, waren we meteen heel enthousiast. Natuurlijk wilden we Wouter de kans te geven om een dagje mee te draaien bij Scapta.  En ook al is één dag wel erg kort, toch hebben we dit net als bij elke andere starter aangepakt. Dat wil zeggen met een sollicitatiegesprek vooraf en op de dag zelf stond er een laptop met eigen login klaar. Zelfs ’s middags een broodje halen en gezellig samen opeten aan de lange tafel hoort bij onze dagelijkse routine. Het enige verschil was dat er nu een duo gevormd werd met één van de Scapta collega’s.

Los van het feit dat we het als bedrijf belangrijk vinden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, voelt het ook gewoon goed aan om open te staan voor dit initiatief, om iemand de kans te geven om Scapta écht te leren kennen. Het was een heel positieve ervaring, voor beide partijen!

Wouter is het daar helemaal mee eens: ‘Het was me een bijzonder genoegen om voor een dag bij het team van Scapta te mogen aansluiten. Op technisch gebied een leerrijke kennismaking met de  applicatieoplossing- en architectuur van Scapta, in combinatie met een hele fijne samenwerking met mijn duo-collega in een informele en flexibele werksfeer. Daarvoor wil ik Nathalie, mijn duo-collega, en iedereen bij Scapta dan ook mijn hartelijke dank betuigen.”

Wil je meer weten over de DUOdag, ga dan zeker eens kijken op www.duoday.be!

Scapta breidt uit via lokale ankerpunten

Scapta Gent

Scapta zet de ambities kracht bij om klanten in het hele land te bereiken. Met een nieuwe vestiging in Gent en een sterk partnership met een verdeler in Wallonië, zijn zopas belangrijke stappen gezet.

“We zien de  ERP-sector evolueren naar Microsoft-cloudsoftware, die eenvoudig, betaalbaar  en gestandaardiseerd zal zijn”, zegt CEO Alex Vandereycken. “Maatwerk zal via apps in een soort menukaart worden aangeboden. De eindklant krijgt controle over wat er geconsumeerd wordt. Dit alles in de cloud en met een transparante prijs, net zoals je dat als particulier al gewoon bent met Spotify of Netflix. De prestaties van ICT-leveranciers voor de installatie en het onderhoud zullen hierdoor fors verminderen. Om nog het verschil te kunnen maken, wordt lokale aanwezigheid belangrijker dan ooit. Een direct en persoonlijk contact met klanten, snelle interventietijden en andere service-aspecten zullen de doorslag geven.”

Scapta Ghent 😉

Scapta speelt in op die evolutie door decentrale teams op te starten. De eerste daarvan, na het hoofdkantoor in Hasselt, zal vanuit Gent opereren. “Deze nieuwe entiteit heeft de ambitie om zich te wortelen in het lokale ondernemerslandschap”, zegt Mathieu De Glas, die Scapta Gent zal leiden en er ook zelf in participeert. “Het doel is om net zoals in Hasselt, te groeien naar een 20-tal medewerkers. We willen dat tegen 2020 realiseren. Voor de mensen die we gaan aanwerven, is het uiteraard een troef dat ze dichtbij huis kunnen werken. Dat zorgt voor een goede work-life balance.”

Partnership met Computerland

Scapta wil tegelijk ook de markt in Wallonië benaderen. “Dat gaan we ook met lokale teams realiseren, maar op een andere manier”, legt Alex Vandereycken uit. “We hebben een strategisch partnership afgesloten met Computerland, dat de hoofdvestiging heeft in Alleur met een extra vestiging in Charleroi. Zij hebben een 20-tal mensen op de baan die de regio goed kennen. Zij zullen onze oplossing Scapta365 in de lokale markt vertegenwoordigen. In een volgende fase zal Computerland onze technologie ook in Luxemburg aan de man brengen.”

Uitbreiding van het directieteam in Hasselt

Werken met decentrale teams zorgt ervoor dat de oprichters zich op strategisch vlak moeten buigen over de verschillende cellen. Daarom werd het directieteam in Hasselt uitgebreid met Thibaut Heeren en Bart Vliegen. Thibaut zal verantwoordelijk zijn voor de dagdagelijkse commerciële kant en Bart de operationele.

De nieuwe structuur biedt Scapta de mogelijkheid om bedrijven een efficiënte cloudoplossing te bieden die gepaard gaat met een zeer persoonlijke en gerichte dienstverlening.

 

De ERP-implementatie: heiligt het doel de middelen?

Nathan

Sinds de lancering van ERP systemen begin jaren 90 kan de sector weinig fraaie resultaten voorleggen. Meer dan 50% van alle ERP implementaties mislukt, 80% van de implementaties haalt de vooropgestelde return-on-investment niet. Gelukkig staat de sector niet stil en sinds de introductie van de eerste ERP-pakketten werden er meerdere management methoden ontwikkeld om het succes van ERP-implementaties te verbeteren.

Methodologieën

Waterval principes zoals SURE STEP, Agile strategieën zoals SCRUM, het ADKAR-model voor change management, de RACI-matrix voor risicomanagement en ga zo maar door… Al deze methodologieën hebben onmiskenbare voordelen met bewezen resultaat maar ze hebben allen ook één grote valkuil: de methodologie wordt het doel op zich niet enkel een middel voor de realisatie van het project.

Projecten waar de methode een doel is geworden, lopen niet fout. De methodologie zorgt er immers met de nodige checks and balances voor dat afspraken worden nageleefd, functionele behoeften worden ingevuld en verantwoordelijkheden worden gerespecteerd. Maar het eindresultaat is steriel. Wanneer de methodologie louter een middel blijft, streeft het projectteam naar het ultieme doel met name het project. Wanneer je dat doel als team bereikt, krijg je vuurwerk! In dat opzicht ben ik een aanhanger van het utilistisch denken: het doel heiligt de middelen en niet omgekeerd.

Anderzijds is de Kantiaanse ethiek mij steeds bijgebleven. Waar het om draait bij de implementatie van ERP-systemen is de samenwerking tussen mensen. De samenwerking moet uiteraard beheerst, gestuurd en gecoördineerd worden en hierbij kunnen verschillende management tools erg effectief blijken. Maar maak de samenwerking niet dood door administratieve formaliteiten en te strakke naleving van management principes. We werken met mensen en zoals Immanuel Kant het zou omschrijven moet men zelf of via anderen de mens nooit slechts als middel maar tegelijkertijd altijd als doel beschouwen.

Als Business Consultant bij Scapta heb ik steeds onze oplossingen geïmplementeerd met beide filosofische principes in het achterhoofd en na vele projecten waarin ik met verschillende mensen heb samengewerkt ben ik een geweldige ervaring en vele vrienden rijker. Ik neem deze ervaring nu mee naar een nieuwe uitdaging en mijn vrienden laat ik met veel vertrouwen achter in de goede handen van mijn collega’s die de mens als doel beschouwen en niet als middel om een ERP-pakket te implementeren.

JN Consult neemt intrek in kantoren van Scapta

JN Consult Johan Pauly

Verandering is de enige constante in onze IT-wereld. Nieuwe diensten en technologieën volgen elkaar alsmaar sneller op. Met de lancering van Scapta365, een totaal oplossing gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV, werd al snel duidelijk hoe belangrijk Office 365 is in de ervaring van de klant.

Office 365 staat centraal

JN Consult, het bedrijf van Johan Pauly, is gespecialiseerd in Office 365 diensten en zal de klanten van Scapta hierin ondersteunen. Dit kan gaan van een migratie van google mail accounts naar Microsoft. Maar ook hulp bij het digitaliseren van je bestanden tot het opzetten van uitgebreide security rond je bedrijfsgegevens zijn mogelijk.

“Ik ben zeer vereerd het team van Scapta te vervoegen en kijk uit naar de samenwerking” aldus Johan Pauly.
 logo365_large
 “Met Scapta 365 kan je je volledige administratie automatiseren zonder zelf te moeten investeren in hardware of servers. Zelfs bestaande klanten met Microsoft Dynamics NAV (Navision) op een eigen server schakelen massaal over op Office 365.” volgens Alex Vandereycken.

Wereldwijd wordt Microsoft Office 365 gebruikt door meer dan 20 miljoen gebruikers. Het is één van Microsoft belangrijkste diensten op hun hosting platform (Microsoft Azure).

 

Welkom in het nieuw kantoor van Scapta

Scapta kantoor Corda Pami

Het einde van het jaar is de perfecte gelegenheid om even stil te blijven staan bij de belangrijke gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Voor Scapta was 1 van die mijlpalen de verhuis naar ons nieuwe kantoor op Corda Campus. Sinds oktober kan u ons vinden op de eerste verdieping van Corda 6. Op www.scapta.com/hasselt vindt u een gedetailleerd routeplan. U bent van harte welkom in het nieuw kantoor van Scapta!

Positieve vibe op Corda Campus

Kiezen voor Corda Campus, is toetreden tot een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerking en kruisbestuiving. Het is een fijn gevoel om deel uit te maken van deze community. Op Corda Campus hebben we de ruimte gevonden om te groeien. En dat in uitstekend gezelschap van ondernemers die, net als wij, werken aan de producten en diensten van morgen.

Ontwerp van Pami

Het nieuwe kantoor werd ontworpen en ingericht door Pami. Het kantoor heeft een prachtige lichtinval en het ontwerp werd hier perfect op afgestemd. Centraal in de ruimte staat een grote steigerhouten tafel, de perfecte plaats om ’s middags samen te lunchen. Dankzij de elektrische bureaus kan je afwisselend zittend of rechtstaand werken. Naast de meeting cockpits en boardroom zijn er ook verschillende zithoeken in het ontwerp voorzien voor informeel overleg tussendoor. Of waar je kan gaan zitten voor een rustig telefoontje. Kortom een geslaagd ontwerp, dat perfect aansluit op onze noden.

Zoveel meer dan een kantoor

Deze nieuwe werkplek is veel meer dan een kantoor voor het team van Scapta. Het is een inspirerende omgeving waar we ons thuis voelen en waar we kunnen uitblinken. Een locatie waar we trots op zijn en waar we graag gasten ontvangen. Een plaats waar onze klanten, partners en andere gasten graag naartoe komen. Ons nieuwe kantoor schept een goed gevoel bij iedereen die binnenwandelt. En daar zijn we trots op!

Scapta kantoor Corda Pami Scapta kantoor Corda Pami
 Scapta kantoor Corda Pami  Scapta kantoor Corda Pami
Scapta kantoor Corda Pami Scapta kantoor Corda Pami
Scapta kantoor Corda Pami Scapta kantoor Corda Pami

© beeldmateriaal: Pami