Vaarwel vervelende waarschuwing in Dynamics 365 for Sales

Werkt u met Microsoft Dynamics 365 for Sales?  Dan kent u de waarschuwing “De onderstaande e-mail kan een script of inhoud bevatten die mogelijk schadelijk is en is geblokkeerd ” vast wel. Niet blokkerend, maar wel erg vervelend.  Zo erg dat onze CRM-consultants regelmatig de vraag krijgen hoe deze kan ‘uitgezet’ worden.

De vervelende waarschuwing begon lang geleden in Dynamics CRM 4, waar het slechts een kleine gele lijn was die de meeste gebruikers gewoon negeerden. Maar sinds Dynamics CRM 2011 is de waarschuwing net zichtbaarder geworden. En onlangs, in de nieuwste versie, kreeg hij om een ​​of andere vreemde reden een nog prominentere uitstraling.

Tot nu toe enige manier om er vanaf te komen was om niet-ondersteunde script code op te nemen die meestal niet upgrade vriendelijk was. Maar dat is gelukkig verleden tijd. Goed nieuws is dat het nu weg kan zijn met een eenvoudige instelling. Neem vandaag nog contact op met Scapta, onze CRM consultants helpen u hier graag mee!

 

 

 

Scapta is 4PS partner van het jaar

Vorige week kwamen alle 4PS Partners bij elkaar op het hoofdkantoor van 4PS in Ede. Twee keer per jaar vinden deze internationale partnerdagen plaats, voor een update van de laatste ontwikkelingen rond 4PS. Ook de ideale gelegenheid om bij te praten en ideeën uit te wisselen met de internationale 4PS partner community. Één van de hoogtepunten is de award uitreiking van ‘Partner van het jaar’, deze kon natuurlijk ook dit jaar niet ontbreken.

Partner of the year

Dit jaar heeft Scapta deze ‘Partner of the Year’ award in ontvangst mogen nemen. Dit onder meer vanwege de behaalde groeicijfers, de klanten die voor ons kiezen en de duidelijke focus van Scapta op de bouw, installatie & service-branche.  We zijn ontzettend trots op deze award, vooral omdat het een vorm van waardering is voor het volledige team. Bovendien is het een extra motivatie om verder in te zetten op nieuwe, innovatieve projecten.

Meer info over 4PS

 

Sales Account Manager (m/v)

Ben jij klantgericht en commercieel onderlegd? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Scapta is een gedreven ICT bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvolle partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jouw karakter en competenties zijn voor ons essentieel waarbij we 100% inzetten op je verdere ontwikkeling en je potentieel maximaal kunnen benutten.

Wat houdt de job in?

• Je bent het commercieel aanspreekpunt voor de klanten
• Je gaat actief op zoek naar projecten bij bestaande klanten
• Je volgt de leads uit diverse marketingcampagnes op
• Je gaat actief op prospectie bij potentiële klanten
• Je rapporteert aan de Sales Director en bent mee verantwoordelijk voor het behalen van de company targets
• Je analyseert specifieke behoeften van de klant en matcht dit aan de juiste oplossing
• Je slaagt erin om de klant te overtuigen om voor Scapta te kiezen

Wie zoeken we?

• Je beschikt over commerciële feeling en een vlotte communicatie
Presentatieskills
• Je beschikt over een Master in Economie of IT of gelijkwaardig door ervaring
• Sterk analytisch vermogen
Gezonde interesse in IT / Affiniteit
• Eerste ervaring in sales is een plus geen must

Waarom kiezen voor Scapta?

• Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden
• Dankzij ons trainingsprogramma blijf je bijleren en jezelf ontwikkelen
• Je krijgt de kans om samen met talentvolle collega’s onze klanten te laten groeien dankzij technologie
Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie
• Extralegale voordelen zoals laptop, gsm, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering
Een bedrijfswagen
• Onze uitvalsbasis is Corda Campus, een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerken en kruisbestuiving

Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

 

4PS viert eerste verjaardag in België met grote onderscheiding

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat Scapta in België van start ging met 4PS Construct. Het kant-en-klare pakket met projecten software op basis van Microsoft-technologie, kent na de verovering van de Nederlandse markt, nu ook een blitzstart in ons land. “De cijfers spreken voor zich”, aldus Mathieu De Glas. “Een tiental klanten hebben intussen gekozen voor de overschakeling naar 4PS Construct. Daarbij een aantal KMO’s, maar ook grote jongens zoals BAM zien de grote meerwaarde. Met zowat 30 andere bedrijven lopen de besprekingen op dit moment. De omzet uit dit product overschrijdt na een jaar al 1 miljoen euro. Het team dat bij Scapta voor deze business-unit werkt, bestaat inmiddels uit 10 mensen. Omdat de vraag zodanig groot is, doen we daarenboven een beroep op 12 medewerkers van het moederhuis 4PS voor ondersteuning bij de implementaties. Een succesverhaal over de hele lijn.”

Digitaliseringsgolf in de bouw

Mathieu De Glas weet waar de mooie resultaten hun oorsprong vinden. “Alles heeft te maken met de enorme digitaliseringsgolf die momenteel doorheen de bouw en installatiesector raast”, zegt hij. “Deze transformatie maakt een aanpassing van de IT noodzakelijk. Ons product komt op het juiste moment, omdat bouwbedrijven vaststellen dat hun klassiek ERP-pakket onvoldoende flexibel is voor hun actuele noden. Andere ondernemingen kampen in hun IT-omgeving dan weer met heel veel maatwerk, dat heel moeilijk en alleen tegen een fors prijskaartje, kan omgezet worden naar een integraal en performant systeem. Elke aanpassing heeft enorm veel impact en zo wordt hun TCO (Total Cost of Ownership) de hoogte ingejaagd. Vandaar dat onze klanten kiezen voor 4PS Construct: “het is een afgewerkt product zonder enig maatwerk, dat perfect voldoet aan IT-behoeften van een modern bouw en installatiebedrijf vandaag en naar de toekomst.”

Nieuwe toepassingen zoals BIM

De voornaamste reden waarom de bouwsector kiest voor 4PS Construct is de flexibiliteit van het standaardproduct. “Dankzij onze uitstekende samenwerking met onze Nederlandse collega’s (waar de software al 19 jaar draait in meer dan 600 bedrijven wereldwijd), genieten onze klanten mee van de verdere verbeteringen die een team van 75 voltijdse ontwikkelaars permanent doorvoert. Dit zijn automatische updates die het IT-systeem van onze bouwbedrijven nog efficiënter maken en nieuwe toepassingen (zoals BIM, IoT en AI) naadloos integreren. Dankzij de artificiële intelligentie die geïntegreerd is, kunnen we zelfs proactief onze klanten waarschuwen als er zich ergens een probleem dreigt voor te doen.  Hierdoor neemt het risico op een falen in het bedrijfskritische systeem zeer sterk af. En dat is wat klanten willen.”

Mathieu De Glas is dan ook heel optimistisch over de doorgroeikansen voor 4PS Construct. “Alle tekenen wijzen erop dat we onze meest optimistische prognoses naar boven moeten bijstellen. Zowel in omzet, aantal klanten als medewerkers wordt 2019 een topjaar. Goed begonnen is nu al half gewonnen!”

Medewerkers gezocht

Gezien het grote succes zijn we op zoek naar nieuwe collega’s in eigen regio. In elke provincie hebben we ondertussen klanten. Voor een optimale service voor onze klanten zijn we dan ook opzoek naar gemotiveerde collega’s – schoolverlaters of ervaren seniors uit alle windhoeken van het land. Meer info over de openstaande vacatures op www.scapta.com/jobs.

 

 

Project Manager met ervaring in ERP (m/v) – regio Vlaanderen

Scapta is een toonaangevend ICT bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvolle partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jou competenties en karakter zijn voor ons essentieel en waarbij we 100% inzetten op jouw verdere ontwikkeling zodat je jou potentieel maximaal kan benutten.

Wat houdt de job in?
 • Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor onze klanten tijdens de implementatie
 • Je zorgt ervoor dat de implementatie van onze 4PS-projecten vlekkeloos verlopen
 • Je neemt ownership van je projecten en je bent de lijm tussen de klant enerzijds en het implementatie-team bij Scapta anderzijds
 • Je werkt vlot in teamverband en kan ook zelfstandig oplossingen vinden en uitwerken
 • Je beheerst het Nederlands in woord en geschrift en je hebt de nodige kennis van het Frans en het Engels
 • Als een echte vertegenwoordiger van Scapta zorg je voor de beste klantervaring en ondersteun je de partnerships
Wie zoeken we?
 • Je hebt ervaring als Project manager
 • Je bent hands on maar blijft intussen een helicopterzicht houden op je projecten
 • Je bent stressbestendig
 • Je bent pragmatisch en denkt in oplossingen in plaats van problemen
Waarom kiezen voor Scapta?
 • Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden.
 • Opleidingsmogelijkheden voorzien we proactief via ons opleiding programma.
 • Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie.
 • Extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering.
 • Een bedrijfswagen.
 • Je vaste werkplek zal Scapta Gent of Hasselt worden maar regelmatige verplaatsingen naar klanten horen bij je job als Project Manager.
Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

Medewerk(st)er Boekhouding en Administratie (m/v)

Heeft een boekhouding geen geheimen voor jou? Lees dan zeker verder! Want Scapta is op zoek naar een medewerk(st)er Boekhouding en Administratie.

Scapta is een groeiend ICT-bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvol partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jouw karakter en competenties zijn voor ons essentieel waarbij we 100% inzetten op de verdere ontwikkeling en je potentieel maximaal kunnen benutten.

Wat houdt de job in?

• Je zorgt voor het verwerken van de inkoop- & verkoopfacturen en de bankafschriften
• BTW aangifte
• Klantenopvolging & boekhoudkundige administratie
Je bent verantwoordelijk voor het debiteurenbeheer
Je zorgt ook voor de bestelling & opvolging van de software-licenties voor onze klanten
Algemene ondersteunende werkzaamheden voor de administratie en de directie
Je werkt parttime: 5 voormiddagen per week. (20u)

Wie zoeken we?

• Je hebt kennis van boekhouding
• Kennis van Navision / Microsoft Dynamics NAV / Dynamics 365 Business Central is een pluspunt
• Je bent cijfermatig aangelegd
• Je bent van nature een nauwkeurig persoon, die streeft naar het afleveren van foutloos werk
• Je weet steeds de juiste prioriteiten te leggen, rekening houdend met deadlines en project procedures

Waarom kiezen voor Scapta?

• Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden
• Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie
• Extralegale voordelen zoals laptop, gsm, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering
• Onze uitvalsbasis is Corda Campus, een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerken en kruisbestuiving

Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

Senior Business Consultant CRM (m/v)

Durf jij jezelf zonder blikken of blozen een CRM-expert te noemen? Kan jij de sales-, marketing- en serviceprocessen van klanten optimaliseren? Wil je werken in een groeiend bedrijf met toptalenten?

Scapta is een groeiend ICT-bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvol partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jouw karakter en competenties zijn voor ons essentieel waarbij we 100% inzetten op de verdere ontwikkeling en je potentieel maximaal kunnen benutten.

Wat houdt de job in?

 • Je verwerft inzicht in de bedrijfsprocessen van de klant en geeft advies waar hun sales-, marketing- en service-processen geoptimaliseerd kunnen worden
 • Je brengt de behoeften van klanten in kaart en vertaalt deze naar een functionele analyse om een succesvolle implementatie van CRM te ondersteunen
 • Je houdt rekening met strategische en lange termijn behoeften van de klant
 • Op basis van de behoeften van de klant configureer en modelleer je het CRM-systeem
 • In workshops slaag je erin om de best practices binnen Microsoft Dynamics over te brengen aan de key-users
 • Je werkt samen met het projectteam en coördineert de aanpassingen in de software met het technische team
 • De functionele testing, go-live support, opleiding aan klanten en de nazorg behoren ook tot je gevarieerde takenpakket

Wie zoeken we?

 • Je durft jezelf zonder blikken of blozen een CRM-expert te noemen
 • Je hebt 5 à 10 jaar ervaring in het implementeren van CRM-oplossingen bij diverse klanten
 • Je houdt ervan om de sales-, marketing- en serviceprocessen bij de klant te stroomlijnen
 • Je bent in het bezit van een masterdiploma (economie of IT) of bent gelijkwaardig door ervaring
 • Perfecte beheersing van het Nederlands en een grondige kennis van het Engels. Franstalig is een plus
 • Je bent down to earth Je bent stressbestendig
 • Je bent pragmatisch en denkt in oplossingen in plaats van problemen
 • Je bent een échte teamplayer maar kan waar nodig zelfstandig werken
 • Je wil voor je eindklant ‘the extra mile’ lopen om hun naar een volgend niveau van digitalisatie te brengen

Waarom kiezen voor Scapta?

 • Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden.
 • Dankzij ons trainingsprogramma blijf je bijleren en jezelf ontwikkelen
 • Je krijgt de kans om samen met talentvolle collega’s onze klanten te laten groeien dankzij technologie
 • Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie
 • Extralegale voordelen zoals laptop, gsm, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering
 • Een bedrijfswagen
 • Onze uitvalsbasis is Corda Campus, een bijzondere business community waarin alles draait om kennis, netwerken en kruisbestuiving

Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

Project manager (m/v)

Wil je aan de slag als Project Manager maar krijg je in je huidige functie als Business Consultant niet de mogelijkheden? Lees dan zeker verder!
Want wij zijn op zoek naar een Project manager die “het veld” wil intrekken met zijn “caoutchouc laarzen” aan.

Scapta is een gedreven ICT bedrijf dat kwalitatieve oplossingen biedt gebaseerd op Microsoft technologie. Ons team combineert jarenlange ervaring met enthousiasme én passie. Met een open mindset willen we voor elke klant de juiste oplossing bieden. Wij streven samen met onze klanten naar een succesvolle partnership die hen instaat stelt mee te evolueren in deze tijden van digitalisering. Jouw karakter en competenties zijn voor ons essentieel waarbij we 100% inzetten op je verdere ontwikkeling en je potentieel maximaal kunnen benutten.

Wat houdt de job in?

• Je bent het belangrijkste aanspreekpunt voor onze klanten tijdens de implementatie
• Je zorgt ervoor dat de implementatie van onze ERP-en CRM projecten vlekkeloos verloopt
• Je neemt ownership van je projecten en je bent de lijm tussen de klant enerzijds en het implementatie-team bij Scapta anderzijds
Je werkt vlot in teamverband en kan ook zelfstandig oplossingen vinden en uitwerken
Je beheerst het Nederlands in woord en geschrift en je hebt de nodige kennis van het Frans en het Engels
Als een echte vertegenwoordiger van Scapta zorg je voor de beste klantervaring en ondersteun je de partnerships

Wie zoeken we?

• Je hebt ervaring met bedrijfsprocessen, eventueel vanuit je huidige rol als Business Consultant
• Je bent hands on
• Je bent down to earth en houdt ervan om in de field te staan
• Je bent stressbestendig
• Je bent pragmatisch en denkt in oplossingen in plaats van problemen
• 5 à 10 jaar ervaring in ERP en/of CRM projecten is een pluspunt
• Ervaring in Dynamics NAV is een pluspunt

Waarom kiezen voor Scapta?

• Scapta is een groeibedrijf met tal van doorgroeimogelijkheden
• Dankzij ons trainingsprogramma blijf je bijleren en jezelf ontwikkelen
• Je krijgt de kans om samen met talentvolle collega’s onze klanten te laten groeien dankzij technologie
• Een aantrekkelijk salaris dat overeenstemt met je ervaring en ambitie
• Extralegale voordelen zoals laptop, gsm, maaltijdcheques, hospitalisatie- en groepsverzekering
• Een bedrijfswagen

Interesse?

Laat ons dan snel weten waarom jij de geschikte kandidaat bent, en stuur je motivatie samen met je CV naar HR@Scapta.com.

Scapta en Velosio tekenen contract voor distributie van app in Noord Amerika

Scapta Shopify Connector, een app die door het Belgische bedrijf Scapta werd ontwikkeld, zal wereldwijd worden aangeboden bij meer dan 600.000 Shopify-winkels. Scapta heeft hierover zopas een distributie-overeenkomst getekend met hun Amerikaanse partner Velosio.

Shopify biedt bij retailers wereldwijd oplossingen voor e-commerce aan. Intussen zijn er zo’n 600.000 tevreden klanten, goed voor 1.000.000 actieve gebruikers en een verkoop van 72 miljard dollar. Veel van deze bedrijven gebruiken voor hun algemeen beheer ook het pakket Dynamics 365 Business Central. Probleem is dat beide systemen niet met elkaar konden gekoppeld worden. Daarom heeft Scapta de Scapta Shopify Connector ontwikkeld, een stukje software dat op een heel eenvoudige manier de link legt tussen het e-commerce platform en alle andere interne systemen die werken op Microsoft-technologie. Uiteraard zullen klanten die nog niet met Shopify of Dynamics 365 werken, de app in een pakket-deal aangeboden krijgen.
“We zijn erg enthousiast over de Scapta Shopify Connector en over de kans om samen te werken met Microsoft Dynamics 365 klanten die het e-commerceplatform Shopify gebruiken”, aldus James Bowman, Chief Revenue Officer bij Velosio. “Ons deskundige team heeft meer dan dertig jaar ervaring op dit terrein. Het begrijpt dus perfect hoe belangrijk vlotte transactieprocessen zijn en kan bedrijven helpen sneller te moderniseren en een meerwaarde te realiseren.”

 

Distributie

Nu de Scapta Shopify Connector helemaal op punt staat en vorige maand werd gelanceerd, neemt de belangstelling op Microsoft Appsource . Scapta is daarom naar de VS vertrokken voor een voorstelling van de app op Directions North America, de conferentie voor wereldwijde Microsoft Dynamics-partners in San Diego. De Scapta Shopify Connector werd er zodanig goed onthaald, dat er meteen een eerste distributie-overeenkomst werd afgesloten.

 

Focus op VSA

“We hebben gekozen voor Velosio als partner om ons product op grote schaal te gaan verdelen”, zegt Alex Vandereycken, Managing Director van Scapta, terug van 2 weken in de de VS. “Van de 600.000 Shopify-klanten zijn er meer dan 500.000 actief in de VS, en dat is de thuismarkt van Velosio. Zij hebben er veel rechtstreekse contacten en beheren bovendien een netwerk van 200 Microsoft-partners. We zijn beide erg enthousiast over het enorme potentieel van de Scapta Shopify Connector. Daarnaast zullen we bijkomende partners zoeken die in andere landen en niches ons product gaan verdelen. Zo ook in België, waar er meer dan 800 Shopify-stores actief zijn. De meest gekende is allicht het muziekfestival Tomorrowland.