Is BI ingewikkeld? Laten we het eenvoudig houden!

Als grote Excel fan, is Jet Essentials alles wat ik nodig heb om mooie rapporten te maken, jet_reports_logovolledig binnen mijn vertrouwde Excel. Indien we erg veel data hebben en dashboards willen creëren,  merken we dat we een stap verder moeten gaan. Dat is waar Jet Enterprise binnenkomt. Data wordt niet meer rechtstreeks uit de NAV database gehaald, dus geen stress voor de server en … geen stress voor ongeduldige ik.

Als u een snelle analyse nodig heeft van al uw data en/of data van verschillende bedrijven wil combineren en/of data wil halen uit verschillende databases al dan niet van een ander type of versie … met Jet Enterprise kan dit allemaal. Er is geen database kennis nodig. U kan draaitabellen en grafieken maken in Excel op de data die al opgekuist en geordend is op de manier zoals u het wil. Er zijn ook voorgedefinieerde rapporten en dashboards, maar het meest belangrijke is de technologie die er achter zit.

Leonardo Da Vinci: “Simplicity is the ultimate sophistication”

Wil u een high-level technisch consultant betalen voor verschillende weken of maanden om een data warehouse en kubussen te maken met code die enkel hijzelf kan begrijpen en aanpassen? De  Jet data warehouse en kubussen voor NAV kunnen gepersonaliseerd worden met een standaard drag & drop tool. Eenvoudig en snel. Geen code nodig. Zelfs de grootste techneut van ons bedrijf zei me “nu ik weet dat dit bestaat, wil ik geen kubussen meer manueel maken”. En… ook niet onbelangrijk, we bevinden ons nog steeds in een bekende omgeving, wetende dat Jet Enterprise gebruik maakt van de Microsoft SQL server technologie.

Is er een alternatief? Ik denk na… Ik denk nog steeds na…. Mmmm, niet als je erg veel data hebt, maar er is een mooi alternatief voor kleine bedrijven en dat is: power query, power bi, power pivot, pover view, power map !

Power wat?

Wel, hier vertel ik later meer over.