De ERP-implementatie: heiligt het doel de middelen?

Sinds de lancering van ERP systemen begin jaren 90 kan de sector weinig fraaie resultaten voorleggen. Meer dan 50% van alle ERP implementaties mislukt, 80% van de implementaties haalt de vooropgestelde return-on-investment niet. Gelukkig staat de sector niet stil en sinds de introductie van de eerste ERP-pakketten werden er meerdere management methoden ontwikkeld om het succes van ERP-implementaties te verbeteren.

Methodologieën

Waterval principes zoals SURE STEP, Agile strategieën zoals SCRUM, het ADKAR-model voor change management, de RACI-matrix voor risicomanagement en ga zo maar door… Al deze methodologieën hebben onmiskenbare voordelen met bewezen resultaat maar ze hebben allen ook één grote valkuil: de methodologie wordt het doel op zich niet enkel een middel voor de realisatie van het project.

Projecten waar de methode een doel is geworden, lopen niet fout. De methodologie zorgt er immers met de nodige checks and balances voor dat afspraken worden nageleefd, functionele behoeften worden ingevuld en verantwoordelijkheden worden gerespecteerd. Maar het eindresultaat is steriel. Wanneer de methodologie louter een middel blijft, streeft het projectteam naar het ultieme doel met name het project. Wanneer je dat doel als team bereikt, krijg je vuurwerk! In dat opzicht ben ik een aanhanger van het utilistisch denken: het doel heiligt de middelen en niet omgekeerd.

Anderzijds is de Kantiaanse ethiek mij steeds bijgebleven. Waar het om draait bij de implementatie van ERP-systemen is de samenwerking tussen mensen. De samenwerking moet uiteraard beheerst, gestuurd en gecoördineerd worden en hierbij kunnen verschillende management tools erg effectief blijken. Maar maak de samenwerking niet dood door administratieve formaliteiten en te strakke naleving van management principes. We werken met mensen en zoals Immanuel Kant het zou omschrijven moet men zelf of via anderen de mens nooit slechts als middel maar tegelijkertijd altijd als doel beschouwen.

Als Business Consultant bij Scapta heb ik steeds onze oplossingen geïmplementeerd met beide filosofische principes in het achterhoofd en na vele projecten waarin ik met verschillende mensen heb samengewerkt ben ik een geweldige ervaring en vele vrienden rijker. Ik neem deze ervaring nu mee naar een nieuwe uitdaging en mijn vrienden laat ik met veel vertrouwen achter in de goede handen van mijn collega’s die de mens als doel beschouwen en niet als middel om een ERP-pakket te implementeren.