E-business in B2B: de e-commerce (r)evolutie – nieuw onderzoeksrapport

Het Digitale Transformatie en B2B E-Commerce Rapport 2018/2019: The E-Commerce (R)evolution

De jaren 90 waren de begindagen van e-commerce en online verkoop. Het internet transformeerde van een volledig nieuwe technologie, naar een onmisbaar kanaal voor mensen wereldwijd. Informatie delen, communiceren maar zeker ook kopen en verkopen werd iets dat steeds vaker online vanaf de computer gebeurde.
Tegenwoordig is e-commerce niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. En online verkoop is ook al lange tijd niet meer iets dat vooral voor consumenten weggelegd is. Ook de zakelijke mark maakt inmiddels al jarenlang een impactvolle digitale transformatie door.
En dit blijkt ook weer uit ons meest recente onderzoeksrapport: Het Digitale Transformatie en B2B E-Commerce Rapport 2018/2019: The E-Commerce (R)evolution.
Voor dit rapport zijn meer dan 550 B2B bedrijven wereldwijd ondervraagd over verschillende onderwerpen op het gebied van digitalisering en e-commerce. En deze antwoorden zijn verwerkt tot statistieken die een overzichtelijk beeld geven van de huidige stand van zaken op het gebied van digitalisering en online verkoop in verschillende sectoren en landen.