Duodag, een unieke ervaring

Een tijdje geleden deed Scapta mee aan de DUOdag, de doedag voor personen met een arbeidsbeperking.

Het concept is eenvoudig: tijdens de DUOdag zet een bedrijf zijn deuren voor één dag open voor een werkzoekende met een arbeidsbeperking. Die vormt dan samen met een van de werknemers een duo. De werkzoekende werkt mee op de werkvloer en kan proeven van een nieuwe werkervaring.

Toen we bij Scapta de vraag kregen of we wilden deelnemen aan de DUOdag, waren we meteen heel enthousiast. Natuurlijk wilden we Wouter de kans te geven om een dagje mee te draaien bij Scapta.  En ook al is één dag wel erg kort, toch hebben we dit net als bij elke andere starter aangepakt. Dat wil zeggen met een sollicitatiegesprek vooraf en op de dag zelf stond er een laptop met eigen login klaar. Zelfs ’s middags een broodje halen en gezellig samen opeten aan de lange tafel hoort bij onze dagelijkse routine. Het enige verschil was dat er nu een duo gevormd werd met één van de Scapta collega’s.

Los van het feit dat we het als bedrijf belangrijk vinden om maatschappelijk verantwoord te ondernemen, voelt het ook gewoon goed aan om open te staan voor dit initiatief, om iemand de kans te geven om Scapta écht te leren kennen. Het was een heel positieve ervaring, voor beide partijen!

Wouter is het daar helemaal mee eens: ‘Het was me een bijzonder genoegen om voor een dag bij het team van Scapta te mogen aansluiten. Op technisch gebied een leerrijke kennismaking met de  applicatieoplossing- en architectuur van Scapta, in combinatie met een hele fijne samenwerking met mijn duo-collega in een informele en flexibele werksfeer. Daarvoor wil ik Nathalie, mijn duo-collega, en iedereen bij Scapta dan ook mijn hartelijke dank betuigen.”

Wil je meer weten over de DUOdag, ga dan zeker eens kijken op www.duoday.be!