4PS Construct, slimme ERP-software voor de bouw

 
4PS heeft samen met Microsoft en zijn klanten ERP software gemaakt waarbinnen alle onderdelen van uw bedrijf kunnen werken. Gedegen ondersteuning in de voorbereiding, uitvoering en nazorg van uw projecten, gebaseerd op het betrouwbare Microsoft Dynamics NAV platform waar wereldwijd miljoenen mensen mee werken. 
Software moet standaard, schaalbaar en gebruikersvriendelijk zijn. De ontwikkelingen in uw markt gaan razendsnel en ook hier moet uw software op inspelen. 4PS heeft standaard ERP software voor de bouw, gww, installatietechniek, service & onderhoud en materieelverhuur ontwikkeld. 600 bedrijven werken inmiddels met deze software en profiteren van het beste gereedschap voor de branche.
 

4PS Construct is de perfecte oplossing voor:

BOUWBEDRIJVEN
INSTALLATIE- BEDRIJVEN
GROND-, WEG- EN WATERBOUW
SERVICE & ONDERHOUD
MATERIEEL- VERHUUR
Digital Construction Brussels

11 & 12 okt Digital Construction Days 

Op 11 en 12 oktober organiseert Confederatie Bouw BIM Brussels, de Digital Construction Days.
Wij stellen hier graag 4PS Construct aan u voor: standaard ERP software voor de bouw, gww, installatietechniek, service & onderhoud en materieelverhuur. 
Digitale transformatie wordt het overkoepelende thema op onze beursstand, want BIM, VR én de nieuwe Buitendienst App zijn de belangrijkste nieuwigheden in 4PS. Kom dus zeker even langs op onze stand om kennis te maken! 

Een gratis ticket? Dat kan, dankzij Scapta!*

Wil u kans maken op een gratis tickets voor de Digital Construction Days op 11 & 12 oktober? Vul dan als de bliksem het formulier achter onderstaande button in! We laten u zo snel mogelijk weten of u gewonnen heeft! 

Beschikbare modules in 4PS Software:

CRM
Aan de basis van ieder project staan mensen. De mensen die marketing en sales vanuit uw bedrijf verzorgen, maar natuurlijk ook uw klanten. Relatiebeheer is belangrijk! 4PS biedt u CRM voor de bouw, gww of installatietechniek aan, integraal binnen uw ERP (4PS Construct). Eenmalig legt u gegevens van relaties, klanten, leveranciers en overige betrokken vast, waarna u deze in de hele applicatie gebruikt. Ook zijn de gegevens vanaf iedere locatie met ieder type device te benaderen. Handig voor als u onderweg bent. Microsoft Office en Skype zijn volledig geïntegreerd waardoor u vanuit de applicatie eenvoudig contact op kunt nemen met uw relaties, snel offertes kunt genereren vanuit de informatie van het calculatieproces, etc.
Calculatie
Voordat een project wordt gerealiseerd, dient eerst een grondige calculatie gemaakt te worden. Hiervoor bieden wij u calculatiesoftware op maat aan. U kunt kiezen uit een drietal calculatiemodules die integraal onderdeel uitmaken van 4PS Construct: - 4PS Calculatiesoftware voor bouwbedrijven - 4PS Calculatiesoftware  voor installatiebedrijven - 4PS Calculatiesoftware voor de GWW (RAW-methodiek)   Binnen deze modules heeft u een ongekend aantal mogelijkheden om uw begroting op te stellen. Al bij het calculeren bouwt  u door middel van bewakingscodes het fundament voor een goede projectbewaking.
Werkvoorbereiding
De werkbegroting is het hart van de projectbewaking. Erg belangrijk dus voor werkvoorbereiders. Met de software van 4PS voor werkvoorbereiding is dit te creëren. De originele werkbegroting (het taakstellende budget) wordt bevroren en geldt altijd als uitgangspunt. Wijzigingen in de uitvoering worden gerealiseerd met correctiebegrotingen en/of meer- en minderwerken. Zo blijft alles helder en transparant en blijft de originele werkbegroting in stand. Uit de calculatie komt een werkbegroting voort, bestaande uit elementen, kostensoorten en kostendragers. U bepaalt zelf welk detail u hierin hanteert - dit kan variëren per project. Voor de werkzaamheden die u wilt uitbesteden is een sluitende WKA-registratie, inclusief documenten standaard beschikbaar. Meer- of minderwerk kan de oorspronkelijke scope van een project wijzigen. Ook hierin kan er op dezelfde wijze een werkbegroting aan gekoppeld worden. Om deze extra werken af te rekenen maakt u gebruik van de standaard termijnschema's.
Documentbeheer
Bouwbedrijfen creëren en ontvangen ontzettend veel documenten. De vraag is hoe u op een veilige en overzichtelijke manier altijd en overal toegang heeft tot uw documenten. Of het nu gaat om offertes, facturen, e-mails met bijlagen, bestekken, tekeningen en inkooporders; snelle beschikbaarheid voor uw medewerkers of externen staat binnen de 4PS applicaties voorop. De geïntegreerde zoekfunctionaliteit zorgt ervoor dat uw documenten in een handomdraai gevonden zijn.   Naast de opslag en het beheer van documenten kunt u met 4PS Construct ook snel uw eigen huisstijl toevoegen aan een document. Er zijn veel standaard templates beschikbaar waar u gebruik van kunt maken. Het grote voordeel voor u is dat al de inkomende en uitgaande documenten op één plaats worden opgeslagen, inclusief versiebeheer en mutatiewijzigingen. Rechtstreeks vanuit de Microsoft Office applicaties of vanuit uw verkenner kunt u documenten toewijzen aan de juiste processen in 4PS Construct. Na het invullen van de kenmerken en een snelle filtering vindt u de documenten snel weer terug. Eenvoudig en doeltreffend.
BIM
Het bouw informatie model (BIM) is inmiddels niet meer weg te denken uit onze huidige bouw- en installatiecultuur. In dit model komt al de informatie uit de ontwerp-, bouw-, beheer- en onderhoudsfase van een locatie bij elkaar. In dit integrale model kunnen de betrokken partijen samenwerken in de realisatie van een project. Het is echter zo dat vrijwel ieder BIM-model los staat van de ERP software binnen het bouwbedrijf, wat voor veel extra werk zorgt. Informatie wordt op twee plaatsen bijgehouden en dat vergroot de kans op fouten en faalkosten: precies hetgeen niet de bedoeling is van BIM.   4PS ontwikkelde een standaard integratiemodule die de informatie uit het ERP systeem gebruikt in het BIM Model (IFC-file). Beheer uw informatie op één plaats en werk samen met uw collega's in hetzelfde bouwmodel. 4PS BIM integratie met ERP houdt in: - het volledige proces beheert op één centrale plaats; - in het BIM-model de details en onderhoudshistorie van objecten kunt zien; - data uit het BIM-model kunt gebruiken in uw calculatie, planning, inkoop, projectbewaking en service; - in een vroegtijdig stadium inzicht heeft in het project en hiermee onnodige kosten kunt voorkomen; - ongelimiteerd kunt samenwerken met de overige partners in de bouwketen.
Inkoop & logistiek
De inkoopmodule van 4PS kent uitgebreide mogelijkheden om leveranciers met elkaar te vergelijken, adviesvoorstellen te genereren, voorraden door te nemen en u een eerste handvat naar een positief resultaat te bieden. Al in een vroeg stadium kunnen de inkoopoffertes worden aangevraagd. Dit kan worden gedaan op basis van de bestekcodes met de daaraan gekoppelde templates. Met automatische functies kunt u voor de verschilldende onderdelen van het bestek de offertes aanvragen en verwerken. Dit proces wordt volledig ondersteund door de vastlegging van allerlei documenten zoals tekeningen, bijlages etc. In een documentenmatrix wordt dit op een overzichtelijke manier weergegeven. Vanuit de werkbegroting genereert u offerteaanvragen bij de leveranciers die u wilt. Over de projecten heen kunt u inkoopaanvragen clusteren, waarmee u inkoopvoordeel behaalt. 4PS kent veel standaard sjablonen voor aanvraagbrieven, bedankbrieven en rapportages. 
Projectuitvoering
Het project kan worden gegenereerd vanuit de acquisitie fase. Hier wordt veel data geproduceerd, al dan niet op de bouwplaats, waar u grip op wilt hebben. Bestede uren, bonnen, afrekenstaten, productiestanden, prognoses, gebruikte materialen. Data waar u op wilt sturen, maar hoe gaat u dit doen? Via het uitvoerdersscherm voert de uitvoerder of projectleider zijn data in, waarna u direct inzicht heeft in de gegevens. Dit kan op elk device gedaan worden, als er maar een internetverbinding beschikbaar is. Het ingeven van uren kan op verschillende manieren: normale uren, overuren, verlofregistratie, (in)directe uren. Voor ieder soort is functionaliteit voorhanden waarbij werknemers vanaf iedere locatie hun uren kunnen boeken op het juiste project en de juiste kostendrager. Dit kan rechtstreeks in 4PS Construct, maar dit proces kan ook gedaan worden via het 4PS urenportaal. De data die u gebruikt bij uw projectbewaking, wordt gegenereerd in de fase van projectuitvoering. De software van 4PS voor bouwbedrijven, installateurs en infrabedrijven biedt u uitstekende hulp om de stand van uw projecten op ieder moment realtime inzichtelijk te maken.
Materieelbeheer
De realisatie van een project kan niet zonder het gebruik van het juiste materieel. Op iedere bouwplaats of projectlocatie is dit te vinden. De materieelafdeling binnen uw bedrijf heeft altijd te maken met een aantal uitdagingen: - Waar staat mijn materieel? - Wat kost mijn materieel? - Wat levert het op? - Voldoet het aan de normen?   De software voor materieelbeheer maakt dan ook integraal onderdeel uit van de 4PS Modules. Speciaal ontwikkeld voor het beheren en exploiteren van uw materieel en gereedschappen. Eenvoudig registreert en belast u de materieelstukken op projecten, houdt u keuringsadministratie bij en verwerkt u de afschrijving van uw materieel.
Projectbeheer
4PS software voor Projectbewaking, daar waar alles om draait. De module Projectbewaking van 4PS biedt u de mogelijkheid om een 360° overview van één of van al uw projecten te krijgen. U kunt de begrote uren en kosten vergelijken met de bestede uren en kosten. Om het resultaat te bepalen, kunt u gebruikmaken van vastgelegde productiestanden, prognoses en opbrengsten. De integratie van Microsoft PowerBI en Office365 zorgt ervoor dat u gemaakte query's en dashboards eenvoudig kunt delen met betrokkenen. Deze dashboards zijn overigens standaard beschikbaar. Naast de bewakingsoverzichten voor de huidige periode kunt u ook historische overzichten opvragen.
Boekhouding
Microsoft Dynamics NAV heeft een krachtige financiële administratie in zich. Of het nu gaat om boeken, verwerken, consolideren of digitaliseren; de mogelijkheden zijn uitgebreid en zeer gebruikersvriendelijk.   Binnen het (internationale) financiële proces beschikt u over de volgende functionaliteiten: grootboek, dagboeken, BTW, meerdere administraties, budgetten, telebankieren (G-rekening), vaste activa, meerdere valuta, dimensies, prognoses, onderlinge rekening courant boekingen, Intrastat, liquiditeitsprognose, rapportageschema's, V&W, inlezen bankafschriften en vele mogelijkheden meer.
Service & Onderhoud
Naast de 'normale' projectenmodule heeft 4PS ook een speciale module voor Beheer en Onderhoud. Zowel voor langlopende onderhoudscontracten (preventief) als voor de ad-hoc storingsmeldingen (correctief) bieden wij u de juiste software. Het totale proces - van de melding door de klant tot en met de factuur naar de klant - is geautomatiseerd. Hiermee verkort u de looptijd van de melding en bespaart u veel tijd en kosten omdat de kans op fouten kleiner wordt en niet alles overgetypt hoeft te worden. Daarnaast zorgt de intuïtieve serviceplanning van 4PS ervoor dat u altijd de juiste man naar de juiste klus stuurt. Door gebruik te maken van het 4PS Samenwerkingsmodel profiteert u van functionaliteit voor alle processen binnen een Service- en Onderhoudsbedrijf.
Rapportage
Flexibel, interactief en transparant. Dit zijn kenmerken van de rapportagemogelijkheden die binnen de 4PS Producten standaard beschikbaar zijn. Bij de implementatie van 4PS Construct levert 4PS een standaardset aan rapportages, dashboards en rapporten mee waarmee u uitstekend in staat bent een grondig beeld te krijgen van de stand van zaken in uw projecten en servicecontracten.   Gedegen managementrapportage is een must voor ieder bedrijf binnen de bouw, gww of installatietechniek. Dit is het stuur van uw organisatie. Mochten de standaardrapportages niet voldoende zijn voor uw organisatie, bieden 4PS en Microsoft u laagdrempelige toepassingen aan als aanvulling op de applicatie. Dit brengt u in staat  om uw eigen rapportages te realiseren, zonder daarbij de hulp van 4PS Consultants nodig te hebben.

Samenwerking Scapta en 4PS

 
Scapta en 4PS zijn een samenwerking aangegaan om de Belgische premium bouwbedrijven te voorzien van een passende IT-oplossing voor het beheer van hun projecten. Met deze samenwerking wordt de jarenlange ervaring van 4PS in de bouwnijverheid gebundeld met de kennis van Scapta van de Belgische markt. Samen bieden we een pasklare oplossing aan voor de Belgische bouwbedrijven.

 

4PS maakt, implementeert en onderhoudt de beste ICT voor de wereldwijde Bouw, GWW en Installatietechniek. Met 120 professionals werken wij dagelijks aan toepassingen die onderscheidend zijn voor onze 300 klanten.  Sinds 1 april 2000 is 4PS uitgegroeid tot een wereldwijde ICT-leverancier voor de complete bouwnijverheid. 4PS Construct is verkrijgbaar in 18 landen en ruim 600 bedrijven realiseren wereldwijd de mooiste projecten met behulp van onze ERP-software, mobiele werkbon, portalen en apps.  Meer info over 4PS

 

Interesse in een demo van 4PS software?