4PS viert eerste verjaardag in België met grote onderscheiding

Het is nu iets meer dan een jaar geleden dat Scapta in België van start ging met 4PS Construct. Het kant-en-klare pakket met projecten software op basis van Microsoft-technologie, kent na de verovering van de Nederlandse markt, nu ook een blitzstart in ons land. “De cijfers spreken voor zich”, aldus Mathieu De Glas. “Een tiental klanten hebben intussen gekozen voor de overschakeling naar 4PS Construct. Daarbij een aantal KMO’s, maar ook grote jongens zoals BAM zien de grote meerwaarde. Met zowat 30 andere bedrijven lopen de besprekingen op dit moment. De omzet uit dit product overschrijdt na een jaar al 1 miljoen euro. Het team dat bij Scapta voor deze business-unit werkt, bestaat inmiddels uit 10 mensen. Omdat de vraag zodanig groot is, doen we daarenboven een beroep op 12 medewerkers van het moederhuis 4PS voor ondersteuning bij de implementaties. Een succesverhaal over de hele lijn.”

Digitaliseringsgolf in de bouw

Mathieu De Glas weet waar de mooie resultaten hun oorsprong vinden. “Alles heeft te maken met de enorme digitaliseringsgolf die momenteel doorheen de bouw en installatiesector raast”, zegt hij. “Deze transformatie maakt een aanpassing van de IT noodzakelijk. Ons product komt op het juiste moment, omdat bouwbedrijven vaststellen dat hun klassiek ERP-pakket onvoldoende flexibel is voor hun actuele noden. Andere ondernemingen kampen in hun IT-omgeving dan weer met heel veel maatwerk, dat heel moeilijk en alleen tegen een fors prijskaartje, kan omgezet worden naar een integraal en performant systeem. Elke aanpassing heeft enorm veel impact en zo wordt hun TCO (Total Cost of Ownership) de hoogte ingejaagd. Vandaar dat onze klanten kiezen voor 4PS Construct: “het is een afgewerkt product zonder enig maatwerk, dat perfect voldoet aan IT-behoeften van een modern bouw en installatiebedrijf vandaag en naar de toekomst.”

Nieuwe toepassingen zoals BIM

De voornaamste reden waarom de bouwsector kiest voor 4PS Construct is de flexibiliteit van het standaardproduct. “Dankzij onze uitstekende samenwerking met onze Nederlandse collega’s (waar de software al 19 jaar draait in meer dan 600 bedrijven wereldwijd), genieten onze klanten mee van de verdere verbeteringen die een team van 75 voltijdse ontwikkelaars permanent doorvoert. Dit zijn automatische updates die het IT-systeem van onze bouwbedrijven nog efficiënter maken en nieuwe toepassingen (zoals BIM, IoT en AI) naadloos integreren. Dankzij de artificiële intelligentie die geïntegreerd is, kunnen we zelfs proactief onze klanten waarschuwen als er zich ergens een probleem dreigt voor te doen.  Hierdoor neemt het risico op een falen in het bedrijfskritische systeem zeer sterk af. En dat is wat klanten willen.”

Mathieu De Glas is dan ook heel optimistisch over de doorgroeikansen voor 4PS Construct. “Alle tekenen wijzen erop dat we onze meest optimistische prognoses naar boven moeten bijstellen. Zowel in omzet, aantal klanten als medewerkers wordt 2019 een topjaar. Goed begonnen is nu al half gewonnen!”

Medewerkers gezocht

Gezien het grote succes zijn we op zoek naar nieuwe collega’s in eigen regio. In elke provincie hebben we ondertussen klanten. Voor een optimale service voor onze klanten zijn we dan ook opzoek naar gemotiveerde collega’s – schoolverlaters of ervaren seniors uit alle windhoeken van het land. Meer info over de openstaande vacatures op www.scapta.com/jobs.